Poznati glumac u novoj priči za magazin “Roling Stoun”: Adam Drajver mračna zvijezda u usponu

Agencije
Poznati glumac u novoj priči za magazin “Roling Stoun”: Adam Drajver mračna zvijezda u usponu

Glumca Adama Drajvera, režiser Martin Skorseze je jednom opisao kao jednog od najboljih, ako ne i najboljeg glumca u svojoj generaciji.

Obučen kao međuzvjezdano strašilo, putovao je prema nečemu najvećem što je ikad vidio, da je mogao da vidi kroz svoju kacigu, koja je bila dio njegovog lika Kajla Rena u “Zvjezdanim ratovima”.

Za Drajvera, privilegija je što je uspio, koracima iz Indijane, da stigne do uspjeha i rada sa režiserima, čije filmove je, kako je sam rekao, iznajmljivao s namjerom da mu daju energiju i inspiraciju za ono što radi.

U izdanju magazina “Roling Stoun”, glumac se osvrnuo baš na tu inspiraciju, na “Ratove zvijezda” i na karijeru uopšte.

Okarakterisan kao mračna zvijezda u usponu, Drajver je svojom glumom u proteklih nekoliko godina donio pravo osvježenje u svijetu filma.

Kada je riječ o ulogama, on želi da iskoristi sve moguće opcije, i da učini sve što je u njegovoj moći da oživi lika koji glumi. Poznat kao Kajlo Ren u “Ratovima zvijezda”, osvrnuo se na momente priprema za ulogu, te na susret sa glumcem Maksom fon Sidovom. Uloga u navedenom filmu za njega nije bila

- Prva stvar koju je trebalo da uradim u filmu je da ubijem Maksa fon Sidova. Imao sam svjetlosnu sablju i nisam htio samo prosto da mlatnem Maksa. To bi bio kraj filma za mene. Promašio sam ga, ali to je bila totalna sreća, jer sam naslijepo nišanio - naveo je Drajver.

Prije pet godina, tada, kada je prvi put snimao scenu za nastavak “Ratova zvijezda: Buđenje sile”, uvidio je da mora da smanji ambicije. No, nakon toga, Drajver je svakako krenuo uzlaznom putanjom.

- Ono što je važno kod glume jeste da ništa ne shvatiš. Imam 35 godina i još ne znam ništa ni o čemu - šaljivo je objasnio Drajver, koji je nedavno osvojio “Gotam” nagradu za glumu u filmu “Bračne priče”.

Uprkos uspjesima u mnogim filmovima, poput “The Dead don't die” i “Paterson”, Drajver na slavu i uspjeh gleda sa oprezom, i čeka da ga neki preokret vrati u realnost.

Režiser Noa Baumbah je njegov saradnik, i za Drajvera je rekao da svemu što radi, dodaje neku vrhunsku dostojanstvenost.

- Glumci koji su postali zvijezde sedamdesetih, Al Paćino, Robert de Niro, Dastin Hofman, najbolji su glumci ikada. Priču o njima često povezujem s njim - naveo je Baumbah.

Adam Drajver će uskoro da se vrati na veliko platno u još jednom filmu iz svijeta “Ratova zvijezda”, i to u “Usponu Skajvokera” koji će premijerno biti prikazan 20. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana