Повратак “Круне” у новембру

Агенције
Повратак “Круне” у новембру

Након неколико мјесеци нагађања и бројних полуинформација, коначно је објављен званични датум премијере треће сезоне “Нетфликсове” серије “Круна”. Све епизоде серије биће 17. новембра.

У краткој најави објављеној на званичном каналу “Нетфликса” није приказано много, али је представљена Оливија Колман у улози Краљице Елизабете Друге.

Оливија Колман, је ове године освојила “Оскара” за улогу краљице Ане, једне од Елизабетиних претходница, у биографској драми Јоргоса Лантимоса “Миљеница”. Колман је улогу преузела од Клер Фој, а принца Филипа у трећој сезони ће глумити Тобајас Мензиц (умјесто Мета Смита), а Елизабетину сестру, принцезу Маргарет, глумиће Хелена Бонам-Картер (умјесто Ванесе Кирби).

Трећа сезона стиже скоро двије године након премијере друге сезоне, а покриће период од 1964. до 1977. године све до врхунца избора на којима ће премијерка постати Маргарет Тачер 1979. године.

Ова раскошна краљевска драма је једна од најскупљих “Нетфликсових” серија свих времена.  “Круна” је коштала више од сто милиона фунти за својих десет првосезонских епизода, али и те како се исплатило јер је режисер Питер Морган направио интимну, топлу и људску биографску причу о краљици Елизабети Другој. Успио је да приближи свијету историјске личности, али истовремено да их прикаже ближима овдашњим људима и да смањи њихову надменост.  

Аутори серије намјеравају да направе укупно шест сезона. Свака сезона ће имати по десет епизода. У првој и другој сезони епизоде су трајале по сат времена.

Главна музичка тема је дјело Ханса Цимера, а за музику у серији задужени су и Руперт Грегсон-Вилијамс и Лорн Балф.    

Снимање четврте сезоне би требало да почне ускоро.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана