Povratak “Krune” u novembru

Agencije
Povratak “Krune” u novembru

Nakon nekoliko mjeseci nagađanja i brojnih poluinformacija, konačno je objavljen zvanični datum premijere treće sezone “Netfliksove” serije “Kruna”. Sve epizode serije biće 17. novembra.

U kratkoj najavi objavljenoj na zvaničnom kanalu “Netfliksa” nije prikazano mnogo, ali je predstavljena Olivija Kolman u ulozi Kraljice Elizabete Druge.

Olivija Kolman, je ove godine osvojila “Oskara” za ulogu kraljice Ane, jedne od Elizabetinih prethodnica, u biografskoj drami Jorgosa Lantimosa “Miljenica”. Kolman je ulogu preuzela od Kler Foj, a princa Filipa u trećoj sezoni će glumiti Tobajas Menzic (umjesto Meta Smita), a Elizabetinu sestru, princezu Margaret, glumiće Helena Bonam-Karter (umjesto Vanese Kirbi).

Treća sezona stiže skoro dvije godine nakon premijere druge sezone, a pokriće period od 1964. do 1977. godine sve do vrhunca izbora na kojima će premijerka postati Margaret Tačer 1979. godine.

Ova raskošna kraljevska drama je jedna od najskupljih “Netfliksovih” serija svih vremena.  “Kruna” je koštala više od sto miliona funti za svojih deset prvosezonskih epizoda, ali i te kako se isplatilo jer je režiser Piter Morgan napravio intimnu, toplu i ljudsku biografsku priču o kraljici Elizabeti Drugoj. Uspio je da približi svijetu istorijske ličnosti, ali istovremeno da ih prikaže bližima ovdašnjim ljudima i da smanji njihovu nadmenost.  

Autori serije namjeravaju da naprave ukupno šest sezona. Svaka sezona će imati po deset epizoda. U prvoj i drugoj sezoni epizode su trajale po sat vremena.

Glavna muzička tema je djelo Hansa Cimera, a za muziku u seriji zaduženi su i Rupert Gregson-Vilijams i Lorn Balf.    

Snimanje četvrte sezone bi trebalo da počne uskoro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana