Потврђена пресуда: „Croatia Records“ 28 година зарађивала милионе на отуђеним снимцима

ГС
Потврђена пресуда: „Croatia Records“ 28 година зарађивала милионе на отуђеним снимцима

ЗАГРЕБ - Уставни суд Хрватске донио је коначну пресуду да „Croatia Records“ није спровео приватизацију некадашњег „Југотона“ на правилан начин, односно да су отуђили вриједну дискографску имовину на којој су деценијама зарађивали милионе куна, пишу хрватски медији.

Суд је правоснажном пресудом утврдио да вриједност снимки (на темељу којих се праве нови снимци и компилације) никад није утврђена нити је „Croatia Records“  платио за њих. Другим ријечима - приватизација није проведена на правилан начин.

„Croatia Records“ се током судског процеса жалио да поступак није праведан јер се „судови нису руководили чињеницама које су сами утврдили, него оним што су им презентовали Хрватска глазбена унија и ДОРХ.

Тврдили су да је приватизација извршена на исправан начин, али њихова жалба није прихваћена. Овом пресудом стављена је тачка на један од највећих спорова овог типа у Хрватској.

И хрватски музичар Бранимир Џони Штулић је у својим ријетким иступима у јавност рекао како га је ова дискографска кућа оштетила за милијарду евра, али су из „Croatia Records“  су демантоване све његове тврдње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана