Potvrđena presuda: „Croatia Records“ 28 godina zarađivala milione na otuđenim snimcima

GS
Potvrđena presuda: „Croatia Records“ 28 godina zarađivala milione na otuđenim snimcima

ZAGREB - Ustavni sud Hrvatske donio je konačnu presudu da „Croatia Records“ nije sproveo privatizaciju nekadašnjeg „Jugotona“ na pravilan način, odnosno da su otuđili vrijednu diskografsku imovinu na kojoj su decenijama zarađivali milione kuna, pišu hrvatski mediji.

Sud je pravosnažnom presudom utvrdio da vrijednost snimki (na temelju kojih se prave novi snimci i kompilacije) nikad nije utvrđena niti je „Croatia Records“  platio za njih. Drugim riječima - privatizacija nije provedena na pravilan način.

„Croatia Records“ se tokom sudskog procesa žalio da postupak nije pravedan jer se „sudovi nisu rukovodili činjenicama koje su sami utvrdili, nego onim što su im prezentovali Hrvatska glazbena unija i DORH.

Tvrdili su da je privatizacija izvršena na ispravan način, ali njihova žalba nije prihvaćena. Ovom presudom stavljena je tačka na jedan od najvećih sporova ovog tipa u Hrvatskoj.

I hrvatski muzičar Branimir Džoni Štulić je u svojim rijetkim istupima u javnost rekao kako ga je ova diskografska kuća oštetila za milijardu evra, ali su iz „Croatia Records“  su demantovane sve njegove tvrdnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana