Постхумни албум Дејвида Боувија “Toy” излази сутра

Танјуг
Постхумни албум Дејвида Боувија “Toy” излази сутра

ЛОНДОН - Посљедњи албум славног британског музичара Дејвида Боувија под називом “Toy” треба да буде објављен сутра, поводом обиљежавања 75 година од његовог рођења.

Пјесме су снимљене након наступа на Гластонбери фестивалу 2000. и још тада је било планирано да албум буде објављен те исте године, међутим, одлука издавачке куће је била да Боуви сними комплетно нови материјал.

Дискографска компанија “Warner Chappell Music” (WCM) и “Давид Боњие Естате”, у првим данима ове 2022. године, објавили су да је WCM преузео глобална издавачка права на каталогу ауторских пјесама рок музичара.

Тако су пјесме са овог издања постале дио легенде о Дејвидовом „изгубљеном албуму”, а онда, пре десет година издање је објављено online, док ће 8. јануара албум „Toy” бити објављен у пуном сјају и свим физичким форматима - ЦД, винил.

Током поменуте сесије из 2000, представник жанра “glam rock” Давид Боњие (1947-2016) је поново интерпретирао чувене пејсме које је снимио у периоду од 1964. до 1971. године.

На овом издању заступљене су песме „Im The heat of the Morning” (1968) са гудачким дионицама које су преузете са оригиналне демо верзије, „Shadow Man”, а Боуви је том приликом поново снимио и свој први сингл „Liza Jane” (1964).

Договор са великом музичком компанијом обухвата комплетан опус Боувија - стотине пјесама из каријере која је трајала шест деценија.

Славни британски музичар, пјевач, композитор, продуцент, али и глумац - Дејвид Боуви је преминуо 10. јануара 2016. године након 18 мјесеци борбе са раком, мирно и у кругу своје породице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана