Posthumni album Dejvida Bouvija “Toy” izlazi sutra

Tanjug
Posthumni album Dejvida Bouvija “Toy” izlazi sutra

LONDON - Posljednji album slavnog britanskog muzičara Dejvida Bouvija pod nazivom “Toy” treba da bude objavljen sutra, povodom obilježavanja 75 godina od njegovog rođenja.

Pjesme su snimljene nakon nastupa na Glastonberi festivalu 2000. i još tada je bilo planirano da album bude objavljen te iste godine, međutim, odluka izdavačke kuće je bila da Bouvi snimi kompletno novi materijal.

Diskografska kompanija “Warner Chappell Music” (WCM) i “David Bonjie Estate”, u prvim danima ove 2022. godine, objavili su da je WCM preuzeo globalna izdavačka prava na katalogu autorskih pjesama rok muzičara.

Tako su pjesme sa ovog izdanja postale dio legende o Dejvidovom „izgubljenom albumu”, a onda, pre deset godina izdanje je objavljeno online, dok će 8. januara album „Toy” biti objavljen u punom sjaju i svim fizičkim formatima - CD, vinil.

Tokom pomenute sesije iz 2000, predstavnik žanra “glam rock” David Bonjie (1947-2016) je ponovo interpretirao čuvene pejsme koje je snimio u periodu od 1964. do 1971. godine.

Na ovom izdanju zastupljene su pesme „Im The heat of the Morning” (1968) sa gudačkim dionicama koje su preuzete sa originalne demo verzije, „Shadow Man”, a Bouvi je tom prilikom ponovo snimio i svoj prvi singl „Liza Jane” (1964).

Dogovor sa velikom muzičkom kompanijom obuhvata kompletan opus Bouvija - stotine pjesama iz karijere koja je trajala šest decenija.

Slavni britanski muzičar, pjevač, kompozitor, producent, ali i glumac - Dejvid Bouvi je preminuo 10. januara 2016. godine nakon 18 mjeseci borbe sa rakom, mirno i u krugu svoje porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana