Почиње снимање филма о пјевачу Томи Здравковићу: Сјећање на великана једног времена

Г.С.
Почиње снимање филма о пјевачу Томи Здравковићу: Сјећање на великана једног времена

Након што је више од годину дана посвећено припремању сценарија и избору глумаца, овог викенда почело је снимање филма о пјевачу народне музике Томи Здравковићу.

Продуценти Жељко Јоксимовић и Драган Бјелогрлић одлучили су да главну улогу повјере глумцу Милану Марићу, док ће се у улози Силване Арменулић наћи Тамара Драгичевић.

Сценарио за овај романтични биографски филм потписују Никола Пејаковић и Драган Бјелогрлић, а режија је повјерена Зорану Лисинцу, који је посљедњих десетак година провео радећи у САД.

Аутори су објаснили да филм “Тома” представља биографску сагу, не само о животу овог несвакидашњег умјетника, већ и о људима који су чинили његов живот и инспирисали га у стварању неких од најпознатијих љубавних пјесама које и данас живе. Ово ће бити прича о једном времену које су обиљежили умјетници и великани попут Драгана Николића, Боре Тодоровића, Зорана Радмиловића, чувеног Тозовца и Цунета, Лепе Лукић и Камала Монтена.

У осталим ролама су Петар Бенчина, Андрија Кузмановић, Мирјана Карановић, Слободан Бода Нинковић, Марко Јанкетић, Иван Зекић и други.

- Тому Здравковића су звали “песник туге”. Певао је из душе и за душу. Волели су га сви. И они који не слушају народну музику волели су и слушали Тому. И данас, 30 година после његове смрти, његове песме се слушају и поручују по кафанама. Певају их и поручују и они који не знају ко је био Тома - рекао је Драган Бјелогрлић.

Посебна пажња биће посвећена управо музици за коју је Здравковић живио.

- Биће ово велико подсећање са обавезом на музику и жанр који су многи одавно заборавили. Иако се многима чини да је музика тог времена константно око нас, ствари баш нису такве. Најезда нових трендова, брзина живота, пречеста отуђења људи производе свакодневицу које се нико кроз коју годину неће ни сећати - навео је Жељко Јоксимовић.

Он је додао и то да је сам музичар говорио да је вријеме проведено у кафани и новац потрошен у њој ништа друго до улагање у сјећање.

- Треба да размислимо чега ћемо се сећати у животу. Овај филм говори о томе - додао је Јоксимовић.

Пројекат “Тома” реализује се у сарадњи са “Телекомом Србија” и Филмским центром Србије, а премијера је планирана за почетак сљедеће године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана