Počinje snimanje filma o pjevaču Tomi Zdravkoviću: Sjećanje na velikana jednog vremena

G.S.
Počinje snimanje filma o pjevaču Tomi Zdravkoviću: Sjećanje na velikana jednog vremena

Nakon što je više od godinu dana posvećeno pripremanju scenarija i izboru glumaca, ovog vikenda počelo je snimanje filma o pjevaču narodne muzike Tomi Zdravkoviću.

Producenti Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić odlučili su da glavnu ulogu povjere glumcu Milanu Mariću, dok će se u ulozi Silvane Armenulić naći Tamara Dragičević.

Scenario za ovaj romantični biografski film potpisuju Nikola Pejaković i Dragan Bjelogrlić, a režija je povjerena Zoranu Lisincu, koji je posljednjih desetak godina proveo radeći u SAD.

Autori su objasnili da film “Toma” predstavlja biografsku sagu, ne samo o životu ovog nesvakidašnjeg umjetnika, već i o ljudima koji su činili njegov život i inspirisali ga u stvaranju nekih od najpoznatijih ljubavnih pjesama koje i danas žive. Ovo će biti priča o jednom vremenu koje su obilježili umjetnici i velikani poput Dragana Nikolića, Bore Todorovića, Zorana Radmilovića, čuvenog Tozovca i Cuneta, Lepe Lukić i Kamala Montena.

U ostalim rolama su Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Mirjana Karanović, Slobodan Boda Ninković, Marko Janketić, Ivan Zekić i drugi.

- Tomu Zdravkovića su zvali “pesnik tuge”. Pevao je iz duše i za dušu. Voleli su ga svi. I oni koji ne slušaju narodnu muziku voleli su i slušali Tomu. I danas, 30 godina posle njegove smrti, njegove pesme se slušaju i poručuju po kafanama. Pevaju ih i poručuju i oni koji ne znaju ko je bio Toma - rekao je Dragan Bjelogrlić.

Posebna pažnja biće posvećena upravo muzici za koju je Zdravković živio.

- Biće ovo veliko podsećanje sa obavezom na muziku i žanr koji su mnogi odavno zaboravili. Iako se mnogima čini da je muzika tog vremena konstantno oko nas, stvari baš nisu takve. Najezda novih trendova, brzina života, prečesta otuđenja ljudi proizvode svakodnevicu koje se niko kroz koju godinu neće ni sećati - naveo je Željko Joksimović.

On je dodao i to da je sam muzičar govorio da je vrijeme provedeno u kafani i novac potrošen u njoj ništa drugo do ulaganje u sjećanje.

- Treba da razmislimo čega ćemo se sećati u životu. Ovaj film govori o tome - dodao je Joksimović.

Projekat “Toma” realizuje se u saradnji sa “Telekomom Srbija” i Filmskim centrom Srbije, a premijera je planirana za početak sljedeće godine.

Odgođen karneval u Riju
Odgođen karneval u Riju
Objavljena Prinsova pjesma
Objavljena Prinsova pjesma
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana