Пјесмом сачували душу града VIDEO

Невена Рељић
Пјесмом сачували душу града VIDEO

Спот за пјесму “БЛ соул” коју изводе Редов, Глу и Даре, промовисан је у “Спорт пабу”. Ријеч је о пројекту чији су учесници посветили посебну дозу љубави, емоција и привржености свом граду, а који се на крају показао као права ода Бањалуци.

У споту се појављују бањалучки спортисти попут Саше Чађо, Дарка Савића, Михајла Чепркала, Сандра Полетана, Дениса Марјановића, Бојана Љубишића, али и познати глумац, редитељ и музичар Никола Коља Пејаковић.

Спортиста Дарко Савић, који пјева у пјесми за коју је написао и дио текста, испричао је за “Глас Српске” како је дошло до инспирације за ову пјесму.

- Све је почело од идеје да пријатељи из Борика и ја снимимо неку другарску пјесму коју нећемо нигдје објављивати, већ сачувати за наше телефоне. Написао сам свој дио текста којим су се они одушевили. Средили смо све, урадили монтажу те снимили пјесму и одмах смо знали да ће ово бити права ствар и “бум”. Из тог разлога смо одлучили да снимимо још бољи спот и да се заиста потрудимо и задамо овој причи о којој сада говори читав град - рекао је Савић.

Додао је да смо нијеми свједоци комерцијалних и јефтиних  ствари које се промовишу јер имају новца да се “прогурају”, умјесто приче већине грађана, људи средње класе који  живе и раде за своје циљеве и вјерују у њих.

- Ми смо извукли душу града и ставили је на екран. Опјевали смо све људе града, бањалучке легенде које стално срећемо, чика Алу, те продавца кокица на стадиону.  У споту се види да је то  искрена љубав, нема никакве глуме - закључио је Савић.

Продуцент спота Алексеј Станивуковић каже да га је Дарков текст одмах инспирисао.

- Текст ме “убацио” у одређену атмосферу и већ у том тренутку сам имао комплетан инструментал у својој глави. Хтио сам да снимим први бањалучки соул у жанру хип-хоп музике. Кад сам завршио бит именовао сам га “БЛ соул”, и тај назив је постао име пјесме - рекао је Станивуковић.

Захвалан Бањалуци и свим људима који су учествовали у пројекту, додао је да су поред њега у колективу били и Дамјан Тепић, Немања Мачинковић те Милан Бајић који је идејама и вјештинама снимања савршених кадрова пројекат “дигао на ноге”.

Градови су вјечна инспирација умјетницима, а пјесма “БЛ соул” показује колико може да се воли свој град, те ће постати химна коју ће будуће генерације пјевати, јер говори управо о томе, о људима који одрастају, живе и на крају у граду крај Врбаса нађу свој смирај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана