Pjesmom sačuvali dušu grada VIDEO

Nevena Reljić
Pjesmom sačuvali dušu grada VIDEO

Spot za pjesmu “BL soul” koju izvode Redov, Glu i Dare, promovisan je u “Sport pabu”. Riječ je o projektu čiji su učesnici posvetili posebnu dozu ljubavi, emocija i privrženosti svom gradu, a koji se na kraju pokazao kao prava oda Banjaluci.

U spotu se pojavljuju banjalučki sportisti poput Saše Čađo, Darka Savića, Mihajla Čeprkala, Sandra Poletana, Denisa Marjanovića, Bojana Ljubišića, ali i poznati glumac, reditelj i muzičar Nikola Kolja Pejaković.

Sportista Darko Savić, koji pjeva u pjesmi za koju je napisao i dio teksta, ispričao je za “Glas Srpske” kako je došlo do inspiracije za ovu pjesmu.

- Sve je počelo od ideje da prijatelji iz Borika i ja snimimo neku drugarsku pjesmu koju nećemo nigdje objavljivati, već sačuvati za naše telefone. Napisao sam svoj dio teksta kojim su se oni oduševili. Sredili smo sve, uradili montažu te snimili pjesmu i odmah smo znali da će ovo biti prava stvar i “bum”. Iz tog razloga smo odlučili da snimimo još bolji spot i da se zaista potrudimo i zadamo ovoj priči o kojoj sada govori čitav grad - rekao je Savić.

Dodao je da smo nijemi svjedoci komercijalnih i jeftinih  stvari koje se promovišu jer imaju novca da se “proguraju”, umjesto priče većine građana, ljudi srednje klase koji  žive i rade za svoje ciljeve i vjeruju u njih.

- Mi smo izvukli dušu grada i stavili je na ekran. Opjevali smo sve ljude grada, banjalučke legende koje stalno srećemo, čika Alu, te prodavca kokica na stadionu.  U spotu se vidi da je to  iskrena ljubav, nema nikakve glume - zaključio je Savić.

Producent spota Aleksej Stanivuković kaže da ga je Darkov tekst odmah inspirisao.

- Tekst me “ubacio” u određenu atmosferu i već u tom trenutku sam imao kompletan instrumental u svojoj glavi. Htio sam da snimim prvi banjalučki soul u žanru hip-hop muzike. Kad sam završio bit imenovao sam ga “BL soul”, i taj naziv je postao ime pjesme - rekao je Stanivuković.

Zahvalan Banjaluci i svim ljudima koji su učestvovali u projektu, dodao je da su pored njega u kolektivu bili i Damjan Tepić, Nemanja Mačinković te Milan Bajić koji je idejama i vještinama snimanja savršenih kadrova projekat “digao na noge”.

Gradovi su vječna inspiracija umjetnicima, a pjesma “BL soul” pokazuje koliko može da se voli svoj grad, te će postati himna koju će buduće generacije pjevati, jer govori upravo o tome, o ljudima koji odrastaju, žive i na kraju u gradu kraj Vrbasa nađu svoj smiraj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana