Пјесма "Господин црни лептир" посвета ''YU Групи'' ВИДЕО

Танјуг
Пјесма "Господин црни лептир" посвета ''YU Групи'' ВИДЕО

БЕОГРАД- Веома млади и талентовани рок музичар Никола Џони Ранковић обиљежио је симболичан и необичан увод у прославу јубилеја 50 година постојања YU групе у виду пjесме „Господин Црни Лептир“ која је данас управо објављена и као спот на YouTube платформи.

На текст младе пjесникиње Марије Ђурић, музику и аранжман је урадио млади рокер региона Ранковић који је песму отпевао и одсвирао гитарске деонице.

„Господин Црни лептир“ је својеврстан омаж ванвременском хиту уз који су многи музичари одсвирали своје прве акорде.

Сингл је посвећен огромном и важном наслијеђу које „YU група“, славећи пола вијека, и даље оставља.

„Жика Јелић и „YU група“ су веома важни не само за нас, који смо на овој песми радили већ и за све друге музичаре, будући да својим бескомпромисним радом, који траје већ пола века, жестоким концертима и добрим порукама кроз здрав и дуговечан живот, дају прави пример у сваком смислу”, изјавио је музичар Ранковић.

“Делио сам бину са њима много пута и искуство које сам стекао је немерљиво, како музичарско тако и животно“, истиче Џони коме је била огромна част и одговорност да великим легендама захвали и на овај начин.

YU Група као најдуговјечнија рок атракција у Србији на дан 29. новембра славиће пет деценија успјешне каријере, а план да на тај датум направе велики концерт у Београду (прво је била идеја Штарк Арена, затим Комбанк Дворана), није могао бити реализован усљед застрашујуће пандемије која је узела озбиљног маха.

У реализацији нове омаж пјесме, поред Ранковића учествовали су и Григорије Гриша Аврамовић и Павле Петровић из Ранковићевог бенда „The Churlians“, талентовани млади музичар на акустичној гитари Алекса Данић, блуз умjетник Милован Ђуђић - Џими, уз подршку Саше Жулета Радојевића који је и бубњар актуелне поставе „YU групе“.

Спот је модерна компилација секвенци из живота YU групе и концерата Џонија Ранковића са његовим бендом „The Churlians“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана