Pjesma "Gospodin crni leptir" posveta ''YU Grupi'' VIDEO

Tanjug
Pjesma "Gospodin crni leptir" posveta ''YU Grupi'' VIDEO

BEOGRAD- Veoma mladi i talentovani rok muzičar Nikola Džoni Ranković obilježio je simboličan i neobičan uvod u proslavu jubileja 50 godina postojanja YU grupe u vidu pjesme „Gospodin Crni Leptir“ koja je danas upravo objavljena i kao spot na YouTube platformi.

Na tekst mlade pjesnikinje Marije Đurić, muziku i aranžman je uradio mladi roker regiona Ranković koji je pesmu otpevao i odsvirao gitarske deonice.

„Gospodin Crni leptir“ je svojevrstan omaž vanvremenskom hitu uz koji su mnogi muzičari odsvirali svoje prve akorde.

Singl je posvećen ogromnom i važnom naslijeđu koje „YU grupa“, slaveći pola vijeka, i dalje ostavlja.

„Žika Jelić i „YU grupa“ su veoma važni ne samo za nas, koji smo na ovoj pesmi radili već i za sve druge muzičare, budući da svojim beskompromisnim radom, koji traje već pola veka, žestokim koncertima i dobrim porukama kroz zdrav i dugovečan život, daju pravi primer u svakom smislu”, izjavio je muzičar Ranković.

“Delio sam binu sa njima mnogo puta i iskustvo koje sam stekao je nemerljivo, kako muzičarsko tako i životno“, ističe Džoni kome je bila ogromna čast i odgovornost da velikim legendama zahvali i na ovaj način.

YU Grupa kao najdugovječnija rok atrakcija u Srbiji na dan 29. novembra slaviće pet decenija uspješne karijere, a plan da na taj datum naprave veliki koncert u Beogradu (prvo je bila ideja Štark Arena, zatim Kombank Dvorana), nije mogao biti realizovan usljed zastrašujuće pandemije koja je uzela ozbiljnog maha.

U realizaciji nove omaž pjesme, pored Rankovića učestvovali su i Grigorije Griša Avramović i Pavle Petrović iz Rankovićevog benda „The Churlians“, talentovani mladi muzičar na akustičnoj gitari Aleksa Danić, bluz umjetnik Milovan Đuđić - Džimi, uz podršku Saše Žuleta Radojevića koji je i bubnjar aktuelne postave „YU grupe“.

Spot je moderna kompilacija sekvenci iz života YU grupe i koncerata Džonija Rankovića sa njegovim bendom „The Churlians“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana