“Парамаунт” припрема филм о староегипатској владарки: Гал Гадот нова Клеопатра

Г.С.
“Парамаунт” припрема филм о староегипатској владарки: Гал Гадот нова Клеопатра

Једна од најинтригантнијих староегипатских владарки, лијепа Клеопатра, поново ће бити централна фигура високобуџетног холивудског филма, а глумиће ју Гал Гадот.

Студио “Парамаунт” изборио се за снимање епског спектакла о једној од најчудеснијих жена у историји - Клеопатри, јавља портал “Дедлајн”, а у трци су, наводно, били и “Универзал”, “Ворнер”, “Нетфликс” и “Епл”.

Режисерка филма “Чудесна жена” Пати Џенкинс и његовог наставка, у којем је Гал Гадот играла главну улогу, радиће на стварању ове нове приче о Клеопатри. Сценарио за филм требало би да напише Лаета Калогридис.

- Волим да се упуштам у нова путовања, волим узбуђење због нових пројеката и узбуђење оживљавања нових прича. Клеопатра је прича коју сам жељела да испричам веома дуго - објавила је Гадот на друштвеним мрежама.

Краљица Нила до сада је више пута била инспирација филмских стваралаца. Без сумње најпознатији је филм “Клеопатра” из 1963. године, са Елизабет Тејлор у насловној улози, који је студио “20th Century Fox” умало довео до банкрота. Остварење је номиновано за девет “Оскара”, а освојило је четири, али споредна признања (за костим, ефекте, фотографију и умјетничку продукцију).

На снимању 1962. године упознали су се Елизабет Тејлор и Ричард Бартон, који су постали један од најпознатијих парова Холивуда.

Овај данас култни филм у режији Џозефа Л. Манкијевича, осим што је познат као један од најскупљих, најспектакуларнијих и најгледанијих филмова жанра, познат је и као једна од највећих комерцијалних катастрофа у историји Холивуда.

Сам лик египатске владарке, љубавнице римских конзула Јулија Цезара и Марка Антонија, био је тема више од 50 филмских и телевизијских дјела, која су се бавила њеним бурним и и трагичним животом.

Што се других заједничких пројеката тандема Џенкинс - Гадот, тиче, дугоочекивани филм “Чудесна жена 1984”, који је првобитно требало да буде објављен у јуну, затим у августу и коначно у октобру, сада је поново помјерен на 25. децембар, због актуелне ситуације са вирусом корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана