“Paramaunt” priprema film o staroegipatskoj vladarki: Gal Gadot nova Kleopatra

G.S.
“Paramaunt” priprema film o staroegipatskoj vladarki: Gal Gadot nova Kleopatra

Jedna od najintrigantnijih staroegipatskih vladarki, lijepa Kleopatra, ponovo će biti centralna figura visokobudžetnog holivudskog filma, a glumiće ju Gal Gadot.

Studio “Paramaunt” izborio se za snimanje epskog spektakla o jednoj od najčudesnijih žena u istoriji - Kleopatri, javlja portal “Dedlajn”, a u trci su, navodno, bili i “Univerzal”, “Vorner”, “Netfliks” i “Epl”.

Režiserka filma “Čudesna žena” Pati Dženkins i njegovog nastavka, u kojem je Gal Gadot igrala glavnu ulogu, radiće na stvaranju ove nove priče o Kleopatri. Scenario za film trebalo bi da napiše Laeta Kalogridis.

- Volim da se upuštam u nova putovanja, volim uzbuđenje zbog novih projekata i uzbuđenje oživljavanja novih priča. Kleopatra je priča koju sam željela da ispričam veoma dugo - objavila je Gadot na društvenim mrežama.

Kraljica Nila do sada je više puta bila inspiracija filmskih stvaralaca. Bez sumnje najpoznatiji je film “Kleopatra” iz 1963. godine, sa Elizabet Tejlor u naslovnoj ulozi, koji je studio “20th Century Fox” umalo doveo do bankrota. Ostvarenje je nominovano za devet “Oskara”, a osvojilo je četiri, ali sporedna priznanja (za kostim, efekte, fotografiju i umjetničku produkciju).

Na snimanju 1962. godine upoznali su se Elizabet Tejlor i Ričard Barton, koji su postali jedan od najpoznatijih parova Holivuda.

Ovaj danas kultni film u režiji Džozefa L. Mankijeviča, osim što je poznat kao jedan od najskupljih, najspektakularnijih i najgledanijih filmova žanra, poznat je i kao jedna od najvećih komercijalnih katastrofa u istoriji Holivuda.

Sam lik egipatske vladarke, ljubavnice rimskih konzula Julija Cezara i Marka Antonija, bio je tema više od 50 filmskih i televizijskih djela, koja su se bavila njenim burnim i i tragičnim životom.

Što se drugih zajedničkih projekata tandema Dženkins - Gadot, tiče, dugoočekivani film “Čudesna žena 1984”, koji je prvobitno trebalo da bude objavljen u junu, zatim u avgustu i konačno u oktobru, sada je ponovo pomjeren na 25. decembar, zbog aktuelne situacije sa virusom korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana