Панк икона Џон Лајден неће представљати Ирску на Евровизији

Танјуг
Панк икона Џон Лајден неће представљати Ирску на Евровизији

ЛОНДОН - Панк икона Џон Лајдон није успио да се избори за пласман на такмичење за Пјесму Евровизије, као представник Републике Ирске, пренијела је агенција АП.

Он је са својом пјесмом “Хаваји” заузео четврто мјесто, од шест финалиста који су се синоћ надметали у специјалном шоу програму ирске телевизије.

Прво место освојила је група Wild Youth’s са пјесмом “We Are One”, на основу јавног гласања и гласова националног жирија.

Међу такмичарима су били и Ејџи (Adgy), Коноли (Connolly), Лејла Џејн и К Муни & НД.

У саопштењу прошлог мjесеца, бенд је рекао да су „Хаваји” „љубавно писмо” Лајдоновој супрузи Нори, која има Алцхајмерову болест.

„Посвећена је свима који пролазе кроз тешка времена на свом животном путу, са особом до које им је највише стало”, рекао је Лајдон у саопштењу.

„То је такође порука наде да на крају љубав побјеђује све,” додао је. Такмичење за Пјесму Евровизије 2023. биће одржано у мају, у Ливерпулу након што је Британија преузела организацију овог догађаја због ратног сукоба у Украјини.

Украјински фолк-реп ансамбл Калушки оркестар, побједио је на прошлогодишњем такмичењу, док је други био Британац Сем Рајдер.

Британски организатори саопштили су да ће догађај бити прослава украјинске културе и креативности, као и Ливерпуловог музичког наслијеђа, наводи АП.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана