Pank ikona Džon Lajden neće predstavljati Irsku na Evroviziji

Tanjug
Pank ikona Džon Lajden neće predstavljati Irsku na Evroviziji

LONDON - Pank ikona Džon Lajdon nije uspio da se izbori za plasman na takmičenje za Pjesmu Evrovizije, kao predstavnik Republike Irske, prenijela je agencija AP.

On je sa svojom pjesmom “Havaji” zauzeo četvrto mjesto, od šest finalista koji su se sinoć nadmetali u specijalnom šou programu irske televizije.

Prvo mesto osvojila je grupa Wild Youth’s sa pjesmom “We Are One”, na osnovu javnog glasanja i glasova nacionalnog žirija.

Među takmičarima su bili i Ejdži (Adgy), Konoli (Connolly), Lejla Džejn i K Muni & ND.

U saopštenju prošlog mjeseca, bend je rekao da su „Havaji” „ljubavno pismo” Lajdonovoj supruzi Nori, koja ima Alchajmerovu bolest.

„Posvećena je svima koji prolaze kroz teška vremena na svom životnom putu, sa osobom do koje im je najviše stalo”, rekao je Lajdon u saopštenju.

„To je takođe poruka nade da na kraju ljubav pobjeđuje sve,” dodao je. Takmičenje za Pjesmu Evrovizije 2023. biće održano u maju, u Liverpulu nakon što je Britanija preuzela organizaciju ovog događaja zbog ratnog sukoba u Ukrajini.

Ukrajinski folk-rep ansambl Kaluški orkestar, pobjedio je na prošlogodišnjem takmičenju, dok je drugi bio Britanac Sem Rajder.

Britanski organizatori saopštili su da će događaj biti proslava ukrajinske kulture i kreativnosti, kao i Liverpulovog muzičkog naslijeđa, navodi AP.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana