Ови филмови снимљени по истинитим причама до краја 2020. године стижу у кина

ГС
Ови филмови снимљени по истинитим причама до краја 2020. године стижу у кина

Од прича о ратним херојима, преко славних музичких звијезда па све до трагичних љубавних прича, ова година обиловат ће врхунским остварењима.

 

 

Гледање филма снимљеног по истинитој причи, посебан је вид мултитаскинга, пише Цосмополитан. Не само да вас забављају неки од, вјеројатно, ваших омиљених глумаца, него и учите. То је врло важно јер, чак и када мислите да знате све о хисторијским догађајима или причама које се налазе у средишту догађања ових филмова, бит ћете шокирани новим детаљима које ћете сазнати или ћете доживјети причу на потпуно нов начин, на који читањем нисте могли.

Од ратних хероја па све до трагичних љубавних прича, ово су филмови снимљени по истинитим догађајима које ћемо гледати у 2020. години:

Тхе Ласт Фулл Меасуре

Главни јунак овог филма је болничар америчких зракопловних снага у Вијетнамском рату, Wиллиам Х. Питсенбаргер, који је особно спасио више од 60 људи и, том приликом, изгубио властити живот. Филм прати вишедеценијску завјеру у покушају да се сазна због чега му је ускраћена Медаља части. Глумачку екипу чине звијезде: Wиллиам Хурт, Себастиан Стан, Петер Фонда (у једној од својих посљедњих улога), Самуел Л. Јацксон и још многи други.

Бурден

Овај је филм премијерно приказан 2018. године на Сунданце филмском фестивалу и напокон је стигао у кина ове године.

Он приказује причу о сирочету које је одгајао Ку Клуx Клан, а које жели отићи одатле након што му, касније, његова дјевојка укаже на то да се налази на погрешном путу. Дочекује га свећеник црнац и помаже њему, његовој дјевојци и њеном сину, док Клан тражи освету.

И Стилл Белиеве

КЈ Апа глуми пјевача кршћанске музике, Јеремyја Цампа у овој биографији о музичаревом животу, од тренутка када је љубави његовог живота дијагностициран рак јајника.

Ово је прича о љубави, губитку и непрестаној борби да се пронађе смисао у патњи.

Милитарy Wивес

У овом филму група жена из Енглеске, чији партнери служе војску у Афганистану, окупља се заједно како би формирале збор.

Ово је добра комедија, у којој главне улоге имају Кристин Сцотт Тхомас и Схарон Хорган.

Ресистанце

Прије него што је постао најпознатији пантомимичар на свијету, Марцел Марцеау је градио глумачку каријеру, а рођен је као Жидов, Марцел Мангел.

У овом филму главну улогу има Јессе Еисенберг, а радња филма прати причу о томе како се Марцел придружио француском отпору како би помогао да се спас жидовска сирочад тијеком Другог свјетског рата.

Сергио

Wагнер Моура глуми бразилског дипломата Уједињених народа, Сéргио Виеира де Мелло, у овој биографској драми.

Смјештен у вријеме након напада Американаца на Ирак, прати напоре који су направљени да би се спасио Виеира де Мелло када је био заробљен испод рушевина, након што је његов стожер у Багдаду напао бомбаш самоубојица. Осим тога, у овом филму постоји и љубавна прича.

Стардуст

Ово је прича о једном дијелу живота Давида Боwиеја, о његовом путовању у Америку 1971. године када је створио свој легендарни алтер-его, Зиггy Стардуст.

Британски глумац, Јохннy Флyнн глуми Боwиеја у овом контроверзном филму који је снимљен без подршке Боwиејевог сина и без његове оригиналне глазбе.

Респецт

Јеннифер Худсон глуми Аретху Франклин у овој дугоочекиваној биографији о каријери ове пјевачице, која прати њен живот од тренутка када је почела пјевати у црквеном збору па све док није стекла статус међународне краљице соула.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана