Ovi filmovi snimljeni po istinitim pričama do kraja 2020. godine stižu u kina

GS
Ovi filmovi snimljeni po istinitim pričama do kraja 2020. godine stižu u kina

Od priča o ratnim herojima, preko slavnih muzičkih zvijezda pa sve do tragičnih ljubavnih priča, ova godina obilovat će vrhunskim ostvarenjima.

 

 

Gledanje filma snimljenog po istinitoj priči, poseban je vid multitaskinga, piše Cosmopolitan. Ne samo da vas zabavljaju neki od, vjerojatno, vaših omiljenih glumaca, nego i učite. To je vrlo važno jer, čak i kada mislite da znate sve o historijskim događajima ili pričama koje se nalaze u središtu događanja ovih filmova, bit ćete šokirani novim detaljima koje ćete saznati ili ćete doživjeti priču na potpuno nov način, na koji čitanjem niste mogli.

Od ratnih heroja pa sve do tragičnih ljubavnih priča, ovo su filmovi snimljeni po istinitim događajima koje ćemo gledati u 2020. godini:

The Last Full Measure

Glavni junak ovog filma je bolničar američkih zrakoplovnih snaga u Vijetnamskom ratu, William H. Pitsenbarger, koji je osobno spasio više od 60 ljudi i, tom prilikom, izgubio vlastiti život. Film prati višedecenijsku zavjeru u pokušaju da se sazna zbog čega mu je uskraćena Medalja časti. Glumačku ekipu čine zvijezde: William Hurt, Sebastian Stan, Peter Fonda (u jednoj od svojih posljednjih uloga), Samuel L. Jackson i još mnogi drugi.

Burden

Ovaj je film premijerno prikazan 2018. godine na Sundance filmskom festivalu i napokon je stigao u kina ove godine.

On prikazuje priču o siročetu koje je odgajao Ku Klux Klan, a koje želi otići odatle nakon što mu, kasnije, njegova djevojka ukaže na to da se nalazi na pogrešnom putu. Dočekuje ga svećenik crnac i pomaže njemu, njegovoj djevojci i njenom sinu, dok Klan traži osvetu.

I Still Believe

KJ Apa glumi pjevača kršćanske muzike, Jeremyja Campa u ovoj biografiji o muzičarevom životu, od trenutka kada je ljubavi njegovog života dijagnosticiran rak jajnika.

Ovo je priča o ljubavi, gubitku i neprestanoj borbi da se pronađe smisao u patnji.

Military Wives

U ovom filmu grupa žena iz Engleske, čiji partneri služe vojsku u Afganistanu, okuplja se zajedno kako bi formirale zbor.

Ovo je dobra komedija, u kojoj glavne uloge imaju Kristin Scott Thomas i Sharon Horgan.

Resistance

Prije nego što je postao najpoznatiji pantomimičar na svijetu, Marcel Marceau je gradio glumačku karijeru, a rođen je kao Židov, Marcel Mangel.

U ovom filmu glavnu ulogu ima Jesse Eisenberg, a radnja filma prati priču o tome kako se Marcel pridružio francuskom otporu kako bi pomogao da se spas židovska siročad tijekom Drugog svjetskog rata.

Sergio

Wagner Moura glumi brazilskog diplomata Ujedinjenih naroda, Sérgio Vieira de Mello, u ovoj biografskoj drami.

Smješten u vrijeme nakon napada Amerikanaca na Irak, prati napore koji su napravljeni da bi se spasio Vieira de Mello kada je bio zarobljen ispod ruševina, nakon što je njegov stožer u Bagdadu napao bombaš samoubojica. Osim toga, u ovom filmu postoji i ljubavna priča.

Stardust

Ovo je priča o jednom dijelu života Davida Bowieja, o njegovom putovanju u Ameriku 1971. godine kada je stvorio svoj legendarni alter-ego, Ziggy Stardust.

Britanski glumac, Johnny Flynn glumi Bowieja u ovom kontroverznom filmu koji je snimljen bez podrške Bowiejevog sina i bez njegove originalne glazbe.

Respect

Jennifer Hudson glumi Arethu Franklin u ovoj dugoočekivanoj biografiji o karijeri ove pjevačice, koja prati njen život od trenutka kada je počela pjevati u crkvenom zboru pa sve dok nije stekla status međunarodne kraljice soula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana