Остварење франшизе “Побјесњели Макс” добило главне глумце и редитеља: Ања Тејлор Џој нова Фуриоза

Г.С.
Остварење франшизе “Побјесњели Макс” добило главне глумце и редитеља: Ања Тејлор Џој нова Фуриоза

Остварење “Фуриоза”, чија је прича смјештена у времену прије радње филма “Побјесњели Макс: Аутопут бијеса”, чији фокус ће бити на јунакињи Императорки Фуриози, коначно је добило имена главних глумаца и ауторске екипе.

Креатор франшизе, легендарни режисер Џорџ Милер очекивано се враћа као косценариста и режисер, док ће глумица Ања Тејлор Џој глумити главну улогу, коју је у “Аутопуту бијеса” глумила Шарлиз Терон.

Придружили су јој се звијезде Крис Хемсворт и Јахја Абдул Матин Други.

Филм још није добио службено зелено свјетло за почетак продукције, али додавање ових кључних чланова екипе у продукцију значи да је то само питање дана.

Милер на филму сарађује са продуцентом Дагом Мичелом, а ово ће бити пети филм у серијалу и први који, вјероватно, неће имати насловног јунака Макса Рокатанског у главној улози.

Режисер је раније изјавио да се нада да ће снимити филм “Фуриоза” током 2021. године.

- Након што завршимо “Три хиљаде година чежње”, видјећемо шта ће нам околности дозволити да радимо са “Фуриозом”. Најдуже сам размишљао да бисмо могли само да користимо подмлађивање технологијом на Шарлиз, али мислим да још нисмо стигли на тај ниво технологије. Упркос храбрим покушајима филма “Ирац”, сматрам да још постоји простор за напредак. Сви су на ивици да га ријеше, посебно јапански дизајнери видео-игара, али тренутно постоји прилично недостатака - рекао је Милер о промјени главне глумице.

Сама Шарлиз Терон у једном интервјуу је изразила разочарање због млађе замјене у њеној, како је рекла, омиљеној улози.

- Тешко је то прогутати. Ипак, у потпуности поштујем Џорџа, ако не и више након снимања тог филма с њим. Он је велемајстор и не желим му ништа друго осим стварања најбољег филма. Да, мало ме срце боли, сигурно. Заиста волим њен лик и тако сам захвална што сам имала мали удио у њеном стварању. Она ће заувијек бити неко на кога често помислим. Вољела бих да видим како се прича наставља, а ако он осјећа да то мора да уради на овај начин, онда му вјерујем да је то управо прави начин - рекла је она.

“Побјесњели Макс: Аутопут бијеса” објављен је 2015. године и био је на врху листе најбољих филмова по мишљењу критике, као и на челу многих листа најбољих филмова актуелне деценије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана