Ostvarenje franšize “Pobjesnjeli Maks” dobilo glavne glumce i reditelja: Anja Tejlor Džoj nova Furioza

G.S.
Ostvarenje franšize “Pobjesnjeli Maks” dobilo glavne glumce i reditelja: Anja Tejlor Džoj nova Furioza

Ostvarenje “Furioza”, čija je priča smještena u vremenu prije radnje filma “Pobjesnjeli Maks: Autoput bijesa”, čiji fokus će biti na junakinji Imperatorki Furiozi, konačno je dobilo imena glavnih glumaca i autorske ekipe.

Kreator franšize, legendarni režiser Džordž Miler očekivano se vraća kao koscenarista i režiser, dok će glumica Anja Tejlor Džoj glumiti glavnu ulogu, koju je u “Autoputu bijesa” glumila Šarliz Teron.

Pridružili su joj se zvijezde Kris Hemsvort i Jahja Abdul Matin Drugi.

Film još nije dobio službeno zeleno svjetlo za početak produkcije, ali dodavanje ovih ključnih članova ekipe u produkciju znači da je to samo pitanje dana.

Miler na filmu sarađuje sa producentom Dagom Mičelom, a ovo će biti peti film u serijalu i prvi koji, vjerovatno, neće imati naslovnog junaka Maksa Rokatanskog u glavnoj ulozi.

Režiser je ranije izjavio da se nada da će snimiti film “Furioza” tokom 2021. godine.

- Nakon što završimo “Tri hiljade godina čežnje”, vidjećemo šta će nam okolnosti dozvoliti da radimo sa “Furiozom”. Najduže sam razmišljao da bismo mogli samo da koristimo podmlađivanje tehnologijom na Šarliz, ali mislim da još nismo stigli na taj nivo tehnologije. Uprkos hrabrim pokušajima filma “Irac”, smatram da još postoji prostor za napredak. Svi su na ivici da ga riješe, posebno japanski dizajneri video-igara, ali trenutno postoji prilično nedostataka - rekao je Miler o promjeni glavne glumice.

Sama Šarliz Teron u jednom intervjuu je izrazila razočaranje zbog mlađe zamjene u njenoj, kako je rekla, omiljenoj ulozi.

- Teško je to progutati. Ipak, u potpunosti poštujem Džordža, ako ne i više nakon snimanja tog filma s njim. On je velemajstor i ne želim mu ništa drugo osim stvaranja najboljeg filma. Da, malo me srce boli, sigurno. Zaista volim njen lik i tako sam zahvalna što sam imala mali udio u njenom stvaranju. Ona će zauvijek biti neko na koga često pomislim. Voljela bih da vidim kako se priča nastavlja, a ako on osjeća da to mora da uradi na ovaj način, onda mu vjerujem da je to upravo pravi način - rekla je ona.

“Pobjesnjeli Maks: Autoput bijesa” objavljen je 2015. godine i bio je na vrhu liste najboljih filmova po mišljenju kritike, kao i na čelu mnogih lista najboljih filmova aktuelne decenije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana