Осмо студијско остварење састава "Колдплеј": Објављен албум "Everyday life"

Agencije
Осмо студијско остварење састава "Колдплеј": Објављен албум "Everyday life"

Британски састав "Колдплеј" објавио је осми студијски албум "Everyday life" у свим форматима, CD, винил, касета и дигитално издање, чијих је 16 нумера подијељено у два дијела, "Sunrise" и "Sunset".

Начин раздвајања албума на два дијела подсјећа на концепт који је Ник Кејв представио на свом недавном албуму "Ghosteen", посебно јер је албум "Колдплеја" описан као њихов најексперименталнији рад до сада.

Иако критичари нису једногласно одушевљени (за разлику од дјела Ника Кејва), реакције на концептуално остварење "Колдплеја" су, ипак, углавном позитивне, уз констатације као што су "одважан покушај преласка из традиције", али и да су неке пјесме "понекад узбудљивије у теорији него у пракси".

- Овај албум на неки је начин наша реакција на доживљену негативност која је посвуда. Иако је заиста пуно невоље на свијету, с друге стране је толико позитиве и живота који се догађа око нас - рекао је фронтмен и пјевач бенда Крис Мартин.

Прије изласка албума "Daddy", "Champion of the world", "Orphans", "Arabesque" и "Everyday life", занимљиву промоцију приредили су у Јордану. Два наступа "Sunrise" и "Sunset" изведена су у размаку од 12 часова, а пренос уживо је пратило више од 15 милиона људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана