Osmo studijsko ostvarenje sastava "Koldplej": Objavljen album "Everyday life"

Agencije
Osmo studijsko ostvarenje sastava "Koldplej": Objavljen album "Everyday life"

Britanski sastav "Koldplej" objavio je osmi studijski album "Everyday life" u svim formatima, CD, vinil, kaseta i digitalno izdanje, čijih je 16 numera podijeljeno u dva dijela, "Sunrise" i "Sunset".

Način razdvajanja albuma na dva dijela podsjeća na koncept koji je Nik Kejv predstavio na svom nedavnom albumu "Ghosteen", posebno jer je album "Koldpleja" opisan kao njihov najeksperimentalniji rad do sada.

Iako kritičari nisu jednoglasno oduševljeni (za razliku od djela Nika Kejva), reakcije na konceptualno ostvarenje "Koldpleja" su, ipak, uglavnom pozitivne, uz konstatacije kao što su "odvažan pokušaj prelaska iz tradicije", ali i da su neke pjesme "ponekad uzbudljivije u teoriji nego u praksi".

- Ovaj album na neki je način naša reakcija na doživljenu negativnost koja je posvuda. Iako je zaista puno nevolje na svijetu, s druge strane je toliko pozitive i života koji se događa oko nas - rekao je frontmen i pjevač benda Kris Martin.

Prije izlaska albuma "Daddy", "Champion of the world", "Orphans", "Arabesque" i "Everyday life", zanimljivu promociju priredili su u Jordanu. Dva nastupa "Sunrise" i "Sunset" izvedena su u razmaku od 12 časova, a prenos uživo je pratilo više od 15 miliona ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana