Оптужен репер Нумеро због породичног насиља: Тужилаштво тражи 18 мjесеци затвора

б92
Foto: принтскрин

Прво основно јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против репера Уроша Радивојевића (28), познатијег као Нумеро, који је ухапшен 5. јануара због сумње да је починио насиље у породици.

Тужилаштво је предложило суду да га послије одржаног главног претреса и спроведеног доказног поступка огласи кривим, да му изрекне казну затвора у трајању од 18 мјесеци, као и да му изрекне мјеру безбједности забране прилажавања и комуникације са оштећеним у трајању од три године
 

Окривљеном је стављено на терет да је кривично дјело извршио током 2020. и 2021. године закључно са 22. октобром 2021. године тако што је у континуитету вршио физичко и психичко насиље над бившом ванбрачном партнерком Л. Ц. (у ком периоду су живјели у заједничком домаћинству), а што она није пријављивала из страха и што је окривљени стално емотивно манипулисао њом док су живјели заједно.

Подсјетимо, политичка активисткиња Нина Стојаковић на свом профилу на Твитеру изнијела тврдње да је њена сестра Лидија претрјпела насиље од свог бившег момка репера Уроша Радивојевића, са којим је до прије скоро два мјесеца била у вези.

Убрзо након тога, још једна његова бивша дјевојка, која тврди да је са Радивојевићем била у вези од децембра 2018. до јануара 2020. са прекидима, рекла је да је од Нумера доживела исто.

 "5. јануара, по налогу дежурног заменика јавног тужиоца, полиција је ухапсила осумњиченог, који је изјавио да у овој фази поступка неће износити своју одбрану, те је на предлог тужилаштва Први основни суд у Београду окривљеном одредио притвор у трајању од 30 дана због постојања околности које указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке, имајући у виду да је посредна и непосредна сазнања о насиљу имало више особа, која су у даљем току поступка испитани као сведоци", наводи се у саопштењу Првог тужилаштва.

У току доказног поступка тужилаштво је испитало оштећену и шест свједока, те је наложило комбиновано психолошко психијатријско вјештачење окривљеног, као и вјештачење оштећене из кога произлази да она није склона конфабулацијама, а прибављени су и други материјални докази као извјештај љекара и друга документација за оштећену, те преписка путем мобилних телефона коју су ванбрачни партнери имали током трајања ванбрачне заједнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана