Optužen reper Numero zbog porodičnog nasilja: Tužilaštvo traži 18 mjeseci zatvora

b92
Foto: printskrin

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv repera Uroša Radivojevića (28), poznatijeg kao Numero, koji je uhapšen 5. januara zbog sumnje da je počinio nasilje u porodici.

Tužilaštvo je predložilo sudu da ga poslije održanog glavnog pretresa i sprovedenog dokaznog postupka oglasi krivim, da mu izrekne kaznu zatvora u trajanju od 18 mjeseci, kao i da mu izrekne mjeru bezbjednosti zabrane prilažavanja i komunikacije sa oštećenim u trajanju od tri godine
 

Okrivljenom je stavljeno na teret da je krivično djelo izvršio tokom 2020. i 2021. godine zaključno sa 22. oktobrom 2021. godine tako što je u kontinuitetu vršio fizičko i psihičko nasilje nad bivšom vanbračnom partnerkom L. C. (u kom periodu su živjeli u zajedničkom domaćinstvu), a što ona nije prijavljivala iz straha i što je okrivljeni stalno emotivno manipulisao njom dok su živjeli zajedno.

Podsjetimo, politička aktivistkinja Nina Stojaković na svom profilu na Tviteru iznijela tvrdnje da je njena sestra Lidija pretrjpela nasilje od svog bivšeg momka repera Uroša Radivojevića, sa kojim je do prije skoro dva mjeseca bila u vezi.

Ubrzo nakon toga, još jedna njegova bivša djevojka, koja tvrdi da je sa Radivojevićem bila u vezi od decembra 2018. do januara 2020. sa prekidima, rekla je da je od Numera doživela isto.

 "5. januara, po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca, policija je uhapsila osumnjičenog, koji je izjavio da u ovoj fazi postupka neće iznositi svoju odbranu, te je na predlog tužilaštva Prvi osnovni sud u Beogradu okrivljenom odredio pritvor u trajanju od 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, imajući u vidu da je posredna i neposredna saznanja o nasilju imalo više osoba, koja su u daljem toku postupka ispitani kao svedoci", navodi se u saopštenju Prvog tužilaštva.

U toku dokaznog postupka tužilaštvo je ispitalo oštećenu i šest svjedoka, te je naložilo kombinovano psihološko psihijatrijsko vještačenje okrivljenog, kao i vještačenje oštećene iz koga proizlazi da ona nije sklona konfabulacijama, a pribavljeni su i drugi materijalni dokazi kao izvještaj ljekara i druga dokumentacija za oštećenu, te prepiska putem mobilnih telefona koju su vanbračni partneri imali tokom trajanja vanbračne zajednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana