Оперска пјевачица Маја Манојловић за "Глас Српске": Препуштање стварању ванземаљски чин

Миланка Митрић
Оперска пјевачица Маја Манојловић за "Глас Српске": Препуштање стварању ванземаљски чин

Пјесма је настала као моја потреба да се исприча неиспричано, кроз музику као посебну димензију невербалне комуникације. Стало је све што треба, искреност, жеља, сензуалност и смјелост. Рекла је ово за "Глас Српске" оперска пјевачица и вокални педагог Маја Манојловић, позната по раду у бањалучком атељеу "MaMa Vox", која је спот за први сингл "Остани још" представила у Каменој кући на тврђави Кастел. Ауторка музике је Манојловићева, а текст је писала у сарадњи са Ђорђем Миљеновићем (Скај Виклер).

 

ГЛАС: Акценат је на будућности, на њеном призивању. Како сте све намјере и жеље изразили кроз звук, музику, ријечи?

МАНОЈЛОВИЋ: Да, тако сам своју пјесму описала, као пјесму која пјева о будућности, о ономе што желим да се деси. Па то кроз музику и призивам.

Водила сам се само искреном емоцијом и пустила да музика кроз мене говори. Када се десе тренуци инспирације, требате се само препустити стваралаштву и креацији, а ја то видим као један ванземаљски чин.

ГЛАС: Сматрате да стварање, поготово у музици, треба да буде истински лично и искрено. Да ли онда и Ваша лична исповијест кроз музику треба да, на неки начин, буде и инспирација другима, да пусте прошлост, да иду даље?

МАНОЈЛОВИЋ: Прошлост увијек треба да буде и остане у прошлости. Човјек мора да гледа испред, а никако иза себе, да се не осврће назад. Да би вам неко повјеровао у то о чему пјевајте, морате бити искрени, не постоји друга формула. Кроз вашу емоцију, искреност, сензуалност, ви имате аутентичност која је бит свега, да сте своји.

ГЛАС: Шта можете да нам кажете нешто о сарадњи са Ђорђем Миљеновићем?

МАНОЈЛОВИЋ: Ђорђе Миљеновић је врло талентован човјек и драго ми је што смо заједно учествовали у овом пројекту, тј. синглу, радећи скупа на тексту пјесме. Врло брзо је схватио неиспричану причу, мој сензибилитет и вајб. Заиста је било лако радити са њим.

Ипак, свакако бих да споменем човјека који је радио аранжман, који је један од најпознатијих продуцента на Балкану, ако не и најактивнијих у овом тренутку, а то је Дарко Димитров, који је пјесми дао потпуно нови, свјетски звук.

ГЛАС: Какви су Ваши планови што се будућих пројеката тиче?

МАНОЈЛОВИЋ: План је да постојеће идеје спроведем у дјело, још које моје мало ремек-дјело и да на најбољи могући начин промовишем сингл "Остани још", са жељом да дође до што већег броја публике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана