Operska pjevačica Maja Manojlović za "Glas Srpske": Prepuštanje stvaranju vanzemaljski čin

Milanka Mitrić
Operska pjevačica Maja Manojlović za "Glas Srpske": Prepuštanje stvaranju vanzemaljski čin

Pjesma je nastala kao moja potreba da se ispriča neispričano, kroz muziku kao posebnu dimenziju neverbalne komunikacije. Stalo je sve što treba, iskrenost, želja, senzualnost i smjelost. Rekla je ovo za "Glas Srpske" operska pjevačica i vokalni pedagog Maja Manojlović, poznata po radu u banjalučkom ateljeu "MaMa Vox", koja je spot za prvi singl "Ostani još" predstavila u Kamenoj kući na tvrđavi Kastel. Autorka muzike je Manojlovićeva, a tekst je pisala u saradnji sa Đorđem Miljenovićem (Skaj Vikler).

 

GLAS: Akcenat je na budućnosti, na njenom prizivanju. Kako ste sve namjere i želje izrazili kroz zvuk, muziku, riječi?

MANOJLOVIĆ: Da, tako sam svoju pjesmu opisala, kao pjesmu koja pjeva o budućnosti, o onome što želim da se desi. Pa to kroz muziku i prizivam.

Vodila sam se samo iskrenom emocijom i pustila da muzika kroz mene govori. Kada se dese trenuci inspiracije, trebate se samo prepustiti stvaralaštvu i kreaciji, a ja to vidim kao jedan vanzemaljski čin.

GLAS: Smatrate da stvaranje, pogotovo u muzici, treba da bude istinski lično i iskreno. Da li onda i Vaša lična ispovijest kroz muziku treba da, na neki način, bude i inspiracija drugima, da puste prošlost, da idu dalje?

MANOJLOVIĆ: Prošlost uvijek treba da bude i ostane u prošlosti. Čovjek mora da gleda ispred, a nikako iza sebe, da se ne osvrće nazad. Da bi vam neko povjerovao u to o čemu pjevajte, morate biti iskreni, ne postoji druga formula. Kroz vašu emociju, iskrenost, senzualnost, vi imate autentičnost koja je bit svega, da ste svoji.

GLAS: Šta možete da nam kažete nešto o saradnji sa Đorđem Miljenovićem?

MANOJLOVIĆ: Đorđe Miljenović je vrlo talentovan čovjek i drago mi je što smo zajedno učestvovali u ovom projektu, tj. singlu, radeći skupa na tekstu pjesme. Vrlo brzo je shvatio neispričanu priču, moj senzibilitet i vajb. Zaista je bilo lako raditi sa njim.

Ipak, svakako bih da spomenem čovjeka koji je radio aranžman, koji je jedan od najpoznatijih producenta na Balkanu, ako ne i najaktivnijih u ovom trenutku, a to je Darko Dimitrov, koji je pjesmi dao potpuno novi, svjetski zvuk.

GLAS: Kakvi su Vaši planovi što se budućih projekata tiče?

MANOJLOVIĆ: Plan je da postojeće ideje sprovedem u djelo, još koje moje malo remek-djelo i da na najbolji mogući način promovišem singl "Ostani još", sa željom da dođe do što većeg broja publike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana