Омиљена гитара Курта Кобејна продата за 3.5 милиона фунти

Б.П.
Омиљена гитара Курта Кобејна продата за 3.5 милиона фунти

ЊУЈОРК-Гитара Курта Кобејна, која је кориштена у Нирванином споту "Smells Like Teen Spirit", продата је на аукцији за 3,5 милиона фунти.

Побједничка понуда дошла је од власника "Indianapolis Coltsa" Џима Ирсаја, који сада посједује електричну гитару Фендер Мустанг из 1969. године, која је продата у склопу тродневног догађаја продаје музичких икона на "Џулијан" аукцији, који је одржан овог викенда (20-22. маја) у Хард Рок Кафеу у Њујорку.

-Одушевљена сам што ћу сачувати и заштитити још један комад америчке културе који је промијенио начин на који гледамо на свијет. Чињеница да ће дио прихода ићи на наше напоре да уништимо стигму око менталног здравља чини ову аквизицију још посебнијом за мене-рекао је Ирсај. Породица Кобејн ће донирати дио прихода од продаје кампањи свијести о менталном здрављу.

Сам Кобејн похвалио је Мустанге, називајући их својом омиљеном гитаром у интервјуу за магазин "Guitar World" давне 1991 године.

-Ја сам љевак и није лако пронаћи гитаре за љеворуке по разумној цијени, високог квалитет, али од свих гитара на цијелом свијету, Фендер Мустанг ми је најдражи. -рекао је покојни лидер групе Нирвана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана