Omiljena gitara Kurta Kobejna prodata za 3.5 miliona funti

B.P.
Omiljena gitara Kurta Kobejna prodata za 3.5 miliona funti

NjUJORK-Gitara Kurta Kobejna, koja je korištena u Nirvaninom spotu "Smells Like Teen Spirit", prodata je na aukciji za 3,5 miliona funti.

Pobjednička ponuda došla je od vlasnika "Indianapolis Coltsa" Džima Irsaja, koji sada posjeduje električnu gitaru Fender Mustang iz 1969. godine, koja je prodata u sklopu trodnevnog događaja prodaje muzičkih ikona na "Džulijan" aukciji, koji je održan ovog vikenda (20-22. maja) u Hard Rok Kafeu u Njujorku.

-Oduševljena sam što ću sačuvati i zaštititi još jedan komad američke kulture koji je promijenio način na koji gledamo na svijet. Činjenica da će dio prihoda ići na naše napore da uništimo stigmu oko mentalnog zdravlja čini ovu akviziciju još posebnijom za mene-rekao je Irsaj. Porodica Kobejn će donirati dio prihoda od prodaje kampanji svijesti o mentalnom zdravlju.

Sam Kobejn pohvalio je Mustange, nazivajući ih svojom omiljenom gitarom u intervjuu za magazin "Guitar World" davne 1991 godine.

-Ja sam ljevak i nije lako pronaći gitare za ljevoruke po razumnoj cijeni, visokog kvalitet, ali od svih gitara na cijelom svijetu, Fender Mustang mi je najdraži. -rekao je pokojni lider grupe Nirvana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana