Одржана трибина посвећена фронтмену ЕКВ-а

Agencije
Одржана трибина посвећена фронтмену ЕКВ-а

Поводом 25 година од преране смрти музичара Милана Младеновића, лидера састава “Екатерина велика” (ЕКВ), одржана је трибина у Великој сали Дома омладине Београда, на којој су евоциране успомене “на дечака из воде”.

 

За Милана Младеновића био је веома важан мотив круга који је често био дио његових текстова.

- Осећао се као део простора унутар круга али је био свестан да се изван линије налази свет о коме је често писао. У његовим текстовима осећа се стална меланхолија и бес који је будило све то што се дешава изван његовог круга. На сцени је тај бес испољавао кроз урлик. У песми “Пар година за нас” на крају се чује крик бића, човека који схвата да не може да испуни све што је замислио због свега што се око њега догађа. Тај крик је крик читаве једне генерације коју је Милан представљао - рекао је рок критичар Момчило Рајин.

Рајин се присјетио свог првог сусрета са талентованим двадесетогодишњаком који је пред њега стао 1977. година у сали СКЦ.

- Сваки разговор о Милану је с једне стране лак јер који год епитет да искористите не би био претеран, али с друге стране и веома тежак, због чега ће нам свима и задрхтати глас, због његовог прераног одласка - казао је Рајин.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана