Održana tribina posvećena frontmenu EKV-a

Agencije
Održana tribina posvećena frontmenu EKV-a

Povodom 25 godina od prerane smrti muzičara Milana Mladenovića, lidera sastava “Ekaterina velika” (EKV), održana je tribina u Velikoj sali Doma omladine Beograda, na kojoj su evocirane uspomene “na dečaka iz vode”.

 

Za Milana Mladenovića bio je veoma važan motiv kruga koji je često bio dio njegovih tekstova.

- Osećao se kao deo prostora unutar kruga ali je bio svestan da se izvan linije nalazi svet o kome je često pisao. U njegovim tekstovima oseća se stalna melanholija i bes koji je budilo sve to što se dešava izvan njegovog kruga. Na sceni je taj bes ispoljavao kroz urlik. U pesmi “Par godina za nas” na kraju se čuje krik bića, čoveka koji shvata da ne može da ispuni sve što je zamislio zbog svega što se oko njega događa. Taj krik je krik čitave jedne generacije koju je Milan predstavljao - rekao je rok kritičar Momčilo Rajin.

Rajin se prisjetio svog prvog susreta sa talentovanim dvadesetogodišnjakom koji je pred njega stao 1977. godina u sali SKC.

- Svaki razgovor o Milanu je s jedne strane lak jer koji god epitet da iskoristite ne bi bio preteran, ali s druge strane i veoma težak, zbog čega će nam svima i zadrhtati glas, zbog njegovog preranog odlaska - kazao je Rajin.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana