Одржан 9. Бир фест у Бијељини: Рокенрол је филозофија

Агенције
Одржан 9. Бир фест у Бијељини: Рокенрол је филозофија

Једна од најпознатијих манифестација у БиХ, по којој је Семберија постала позната, “Бир фест”, одржана је по девети пут у Бијељини.

Током прва два дана наступиле су групе “Галија”, “Лету штуке”, “Луп гарден”, “Перо Деформеро”, Тифа и домаћи бенд “Фирма”.

За познату групу “Галија” наступ у Бијељини био је прилика и за промоцију нових пјесама и албума под називом “У рају изнад облака”. Ова позната група опстаје годинама на домаћој рок сцени. Вођа групе Ненад Милосављевић открио је да је овај бенд опстао док су се многи гасили.

- Та врста уметности је имала срећу да је у њу уложено много естетике и јако пуно доброга је направљено на том пољу. То нису само биле добре песме, него читава филозофија, а рокенрол је, у ствари, филозофија. Заједно са текстовима и свим оним што се дешавало у тих тридесетак година добили смо ово што се зове рокенрол као једна потврђена уметност - објаснио је он.

На ди-џеј стејџу љубитеље електронске музике забављали су Френки, Данијел Савић и Афтер Афер.

Према ријечима организатора фестивала, у Бијељину доводе бројне госте из Републике Српске, БиХ и околних земаља.

- Љето је вријеме фестивала, а наш програм је направљен тако да задовољи укусе свих генерација и све љубитеље музике у три вечери, а током девет година “Бир фест” је постао најпосјећенија манифестација у граду са 10.000 посјетилаца дневно - рекао је Дејан Ћосић из Организационог одбора фестивала.

Својим наступима групе “Инсомнија”, “Бамби бенд” и “Лапсус бенд” требало је да затворе овогодишњи “Бир фест”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана