Održan 9. Bir fest u Bijeljini: Rokenrol je filozofija

Agencije
Održan 9. Bir fest u Bijeljini: Rokenrol je filozofija

Jedna od najpoznatijih manifestacija u BiH, po kojoj je Semberija postala poznata, “Bir fest”, održana je po deveti put u Bijeljini.

Tokom prva dva dana nastupile su grupe “Galija”, “Letu štuke”, “Lup garden”, “Pero Deformero”, Tifa i domaći bend “Firma”.

Za poznatu grupu “Galija” nastup u Bijeljini bio je prilika i za promociju novih pjesama i albuma pod nazivom “U raju iznad oblaka”. Ova poznata grupa opstaje godinama na domaćoj rok sceni. Vođa grupe Nenad Milosavljević otkrio je da je ovaj bend opstao dok su se mnogi gasili.

- Ta vrsta umetnosti je imala sreću da je u nju uloženo mnogo estetike i jako puno dobroga je napravljeno na tom polju. To nisu samo bile dobre pesme, nego čitava filozofija, a rokenrol je, u stvari, filozofija. Zajedno sa tekstovima i svim onim što se dešavalo u tih tridesetak godina dobili smo ovo što se zove rokenrol kao jedna potvrđena umetnost - objasnio je on.

Na di-džej stejdžu ljubitelje elektronske muzike zabavljali su Frenki, Danijel Savić i After Afer.

Prema riječima organizatora festivala, u Bijeljinu dovode brojne goste iz Republike Srpske, BiH i okolnih zemalja.

- Ljeto je vrijeme festivala, a naš program je napravljen tako da zadovolji ukuse svih generacija i sve ljubitelje muzike u tri večeri, a tokom devet godina “Bir fest” je postao najposjećenija manifestacija u gradu sa 10.000 posjetilaca dnevno - rekao je Dejan Ćosić iz Organizacionog odbora festivala.

Svojim nastupima grupe “Insomnija”, “Bambi bend” i “Lapsus bend” trebalo je da zatvore ovogodišnji “Bir fest”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana