Од Дикаприја 10, од водитељке милион: "Хвала, Опра, за невјероватну донацију"

ГС
Од Дикаприја 10, од водитељке милион: "Хвала, Опра, за невјероватну донацију"

Холивудски глумац Леонардо Дикаприо основао је хуманитарну организацију за помоћ жртвама пандемије вируса корона, а америчка водитељка Опра Винфри најавила је да ће донирати милион долара.

"Веома сам узбуђена и желим да будем прва која ће донирати новац и донираћу милион долара и надам се да ће ми се многи прикључити у овоме. Знам да не могу сви да издвоје милион, али нека помогне ко колико може", рекла је Опра, а ову видео-поруку Леонардо Дикаприо пренио је на свом профилу на Инстаграму.

Дикаприо је навео да је импресиониран оним што људи у овом Фонду покушавају, те да је одлучио да оснује и у њега уложи 10 милиона долара.

"Желим да помогнем Американцима током ове епидемије. Желим да помогнем градовима и држави у којој сам одрастао", навео је холивудски глумац.

Организација под називом Амерички фонд за храну ускоро ће почети са радом, а на њеном челу ће бити славни глумац и филантроп. Уз Дикаприја, једна од оснивачица Фонда је и филантроп Лорен Пауел Џобс.

Агенција АП наводи да ће Фонд помагати породицама с ниским примањима, старим особама, породицама са смањеним примањима за време пандемије и породицама чија су деца корисници бесплатних оброка у школама.

Исти извор јавља да је Фонд већ прикупио 12 милиона долара и да ће сарађивати са хуманитарном организацијом Свјетска централна кухиња. Прве вишемилионске прилоге Фонду уплатиле су компаније Епл и Форд Фондација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана