Od Dikaprija 10, od voditeljke milion: "Hvala, Opra, za nevjerovatnu donaciju"

GS
Od Dikaprija 10, od voditeljke milion: "Hvala, Opra, za nevjerovatnu donaciju"

Holivudski glumac Leonardo Dikaprio osnovao je humanitarnu organizaciju za pomoć žrtvama pandemije virusa korona, a američka voditeljka Opra Vinfri najavila je da će donirati milion dolara.

"Veoma sam uzbuđena i želim da budem prva koja će donirati novac i doniraću milion dolara i nadam se da će mi se mnogi priključiti u ovome. Znam da ne mogu svi da izdvoje milion, ali neka pomogne ko koliko može", rekla je Opra, a ovu video-poruku Leonardo Dikaprio prenio je na svom profilu na Instagramu.

Dikaprio je naveo da je impresioniran onim što ljudi u ovom Fondu pokušavaju, te da je odlučio da osnuje i u njega uloži 10 miliona dolara.

"Želim da pomognem Amerikancima tokom ove epidemije. Želim da pomognem gradovima i državi u kojoj sam odrastao", naveo je holivudski glumac.

Organizacija pod nazivom Američki fond za hranu uskoro će početi sa radom, a na njenom čelu će biti slavni glumac i filantrop. Uz Dikaprija, jedna od osnivačica Fonda je i filantrop Loren Pauel Džobs.

Agencija AP navodi da će Fond pomagati porodicama s niskim primanjima, starim osobama, porodicama sa smanjenim primanjima za vreme pandemije i porodicama čija su deca korisnici besplatnih obroka u školama.

Isti izvor javlja da je Fond već prikupio 12 miliona dolara i da će sarađivati sa humanitarnom organizacijom Svjetska centralna kuhinja. Prve višemilionske priloge Fondu uplatile su kompanije Epl i Ford Fondacija.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana