Објављен рестаурисани спот групе ЕКВ: “Очи боје меда” у новом руху

Г.С.
Објављен рестаурисани спот групе ЕКВ: “Очи боје меда” у новом руху

БЕОГРАД - Задужбина Милана Младеновића је на 29. годишњицу његове смрти објавила рестаурисани спот за пјесму “Очи боје меда” групе ЕКВ.

У режији Миљенка Дерете спот је 1985. године, када је објављен, проглашен за најбољи у годишњем избору култне ТВ емисије “Хит месеца”. Сада је на “Јутјуб” каналу “Екатарина Велика официјал” доступан у пуном квалитету. Ремастер слике потписује Дејан Шпагнут. Звук је ремастеризовао Владимир Моритз, уз Ивана Фецеа Фирчија, некадашњег бубњара ЕКВ, као стручног консултанта.

Како је саопштено из Задужбине, у сусрет 2024. години и обиљежавању четири деценије од објављивања првог албума ЕКВ, поново ће бити објављено свих осам студијских албума бенда.

Свеобухватна дискографија једног од највећих ауторских бендова на територији бивше Југославије резултат је дуготрајне међународне сарадње коју су остварили ПГП РТС, ЗКП РТВ Словенија и Задужбина Милана Младеновића. Захваљујући успјешној сарадњи на дигиталним сервисима поново су доступни албуми “Љубав”, “Само пар година за нас”, “Дум Дум” и “Неко нас посматра”, а спотом за пјесму “Очи боје меда” Задужбина најављује и излазак албума “Катарина 2”, “Екатарина Велика”, те “С ветром уз лице”.

Ови албуми ће ускоро бити комплетно ремастеризовани и доступни на свим дигиталним музичким сервисима, а плану је да буду објављени и на плочама. (Агенције)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана