Objavljen restaurisani spot grupe EKV: “Oči boje meda” u novom ruhu

G.S.
Objavljen restaurisani spot grupe EKV: “Oči boje meda” u novom ruhu

BEOGRAD - Zadužbina Milana Mladenovića je na 29. godišnjicu njegove smrti objavila restaurisani spot za pjesmu “Oči boje meda” grupe EKV.

U režiji Miljenka Derete spot je 1985. godine, kada je objavljen, proglašen za najbolji u godišnjem izboru kultne TV emisije “Hit meseca”. Sada je na “Jutjub” kanalu “Ekatarina Velika oficijal” dostupan u punom kvalitetu. Remaster slike potpisuje Dejan Špagnut. Zvuk je remasterizovao Vladimir Moritz, uz Ivana Fecea Firčija, nekadašnjeg bubnjara EKV, kao stručnog konsultanta.

Kako je saopšteno iz Zadužbine, u susret 2024. godini i obilježavanju četiri decenije od objavljivanja prvog albuma EKV, ponovo će biti objavljeno svih osam studijskih albuma benda.

Sveobuhvatna diskografija jednog od najvećih autorskih bendova na teritoriji bivše Jugoslavije rezultat je dugotrajne međunarodne saradnje koju su ostvarili PGP RTS, ZKP RTV Slovenija i Zadužbina Milana Mladenovića. Zahvaljujući uspješnoj saradnji na digitalnim servisima ponovo su dostupni albumi “Ljubav”, “Samo par godina za nas”, “Dum Dum” i “Neko nas posmatra”, a spotom za pjesmu “Oči boje meda” Zadužbina najavljuje i izlazak albuma “Katarina 2”, “Ekatarina Velika”, te “S vetrom uz lice”.

Ovi albumi će uskoro biti kompletno remasterizovani i dostupni na svim digitalnim muzičkim servisima, a planu je da budu objavljeni i na pločama. (Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana