Нови звуци Александрије у Врзином колу

Александра Маџар
Нови звуци Александрије у Врзином колу

Одлична лајв свирка, посебна атмосфера, сјајни гости, чак са другог континента, аплаузи, снажне емоције, обиљежили су промоцију спота и пјесме "Врзино коло" бањалучког бенда "Александрија" у Пабу "Барселона".

Спот је премијерно приказан и на МТВ каналу сат прије званичне промоције у Бањалуци. Публика није штедјела дланове у понедјељак увече, па су аплаузи подршке у фронтмену бенда Тибору Тишми пробудили понос и срећу, као велики доказ да све оно што раде и стварају вриједи. У акустичном извођењу "Врзиног кола" на сцени им се придружила и пјевачица Наталија Хавраленко која је својим гласом на најљепши начин оживјела емоције пјесме.

- Срећан сам и поносан што имамо подршку наше публике, али и пријатеља. Комплетан албум "Врзино коло" је нешто потпуно другачије од свега што смо до сада радили. Надам се да ће се нашој публици свидјети - рекао је Тишма.

На новом синглу, али и цијелом албуму радили су музичари, пријатељи бенда, из Бањалуке, али и из далеког Сиднеја, па је са разлогом ово вече названо "Alexandria & friends". Посебну пажњу својом свирком изазвао је продуцент и музичар из Сиднеја Семјуел Винсент који се придружио бенду на сцени и својом виртуозношћу одушевио све присутне. Семјуел је у своју богату каријеру уписао и сарадњу са групама "Jamiraquai" и "Simply Red", као и са Брајаном Адамсом, Тејлор Свифт, што додатно говори о квалитету новог "Александријиног" албума, који је миксан у његовом студију "Vincent Studios" у Сиднеју. Цијели албум сниман је у студију Нинослава Тикија Добријевића, прије него што је отпутовао у Сиднеј. Гости на пјесми "Врзино коло" су музичарка Вања Мишић, Дарио Гајић на гитари, Марко Зорановић, виолина, и џез пјевачица Наталија Хавраленко као пратећи вокал. Спот за пјесму "Врзино коло" сниман је у Костајници. Екипа која је учествовала у процесу настанка видео-приче и која је заиста дала свој максимум како би оживјели идеју фронтмена бенда Тибора Тишме, је бројна, али посебне заслуге иду тројцу из TRIM LINE -а који чине Денис Цвијановић, Синиша Тешановић и Славиша Јањетовић. Насловну улогу у споту тумачи такође бањалучки музичар Саша Рогић. Поред Тишме, "Александрију" чине Вања Цвијановић, соло гитара, Душко Цикота, бубањ, Тијана Дринић, виолина и Тарабић Ален, бас гитара.

Позоришна представа

Ова премијера само је почетак приче која се наставља у новој пјесми "Пусти свијет" за коју ће "Александрија" снимити спот у сарадњи са Елта телевизијом.

Нотна прича овог бенда под музичком палицом Тибора Тишме наставља се кроз сценарио за представу коју је Тишма најавио за септембар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана