Novi zvuci Aleksandrije u Vrzinom kolu

Aleksandra Madžar
Novi zvuci Aleksandrije u Vrzinom kolu

Odlična lajv svirka, posebna atmosfera, sjajni gosti, čak sa drugog kontinenta, aplauzi, snažne emocije, obilježili su promociju spota i pjesme "Vrzino kolo" banjalučkog benda "Aleksandrija" u Pabu "Barselona".

Spot je premijerno prikazan i na MTV kanalu sat prije zvanične promocije u Banjaluci. Publika nije štedjela dlanove u ponedjeljak uveče, pa su aplauzi podrške u frontmenu benda Tiboru Tišmi probudili ponos i sreću, kao veliki dokaz da sve ono što rade i stvaraju vrijedi. U akustičnom izvođenju "Vrzinog kola" na sceni im se pridružila i pjevačica Natalija Havralenko koja je svojim glasom na najljepši način oživjela emocije pjesme.

- Srećan sam i ponosan što imamo podršku naše publike, ali i prijatelja. Kompletan album "Vrzino kolo" je nešto potpuno drugačije od svega što smo do sada radili. Nadam se da će se našoj publici svidjeti - rekao je Tišma.

Na novom singlu, ali i cijelom albumu radili su muzičari, prijatelji benda, iz Banjaluke, ali i iz dalekog Sidneja, pa je sa razlogom ovo veče nazvano "Alexandria & friends". Posebnu pažnju svojom svirkom izazvao je producent i muzičar iz Sidneja Semjuel Vinsent koji se pridružio bendu na sceni i svojom virtuoznošću oduševio sve prisutne. Semjuel je u svoju bogatu karijeru upisao i saradnju sa grupama "Jamiraquai" i "Simply Red", kao i sa Brajanom Adamsom, Tejlor Svift, što dodatno govori o kvalitetu novog "Aleksandrijinog" albuma, koji je miksan u njegovom studiju "Vincent Studios" u Sidneju. Cijeli album sniman je u studiju Ninoslava Tikija Dobrijevića, prije nego što je otputovao u Sidnej. Gosti na pjesmi "Vrzino kolo" su muzičarka Vanja Mišić, Dario Gajić na gitari, Marko Zoranović, violina, i džez pjevačica Natalija Havralenko kao prateći vokal. Spot za pjesmu "Vrzino kolo" sniman je u Kostajnici. Ekipa koja je učestvovala u procesu nastanka video-priče i koja je zaista dala svoj maksimum kako bi oživjeli ideju frontmena benda Tibora Tišme, je brojna, ali posebne zasluge idu trojcu iz TRIM LINE -a koji čine Denis Cvijanović, Siniša Tešanović i Slaviša Janjetović. Naslovnu ulogu u spotu tumači takođe banjalučki muzičar Saša Rogić. Pored Tišme, "Aleksandriju" čine Vanja Cvijanović, solo gitara, Duško Cikota, bubanj, Tijana Drinić, violina i Tarabić Alen, bas gitara.

Pozorišna predstava

Ova premijera samo je početak priče koja se nastavlja u novoj pjesmi "Pusti svijet" za koju će "Aleksandrija" snimiti spot u saradnji sa Elta televizijom.

Notna priča ovog benda pod muzičkom palicom Tibora Tišme nastavlja se kroz scenario za predstavu koju je Tišma najavio za septembar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana