Нови Боувијев “Space Oddity” и послије пет деценија прати слијетање човека на Мјесец VIDEO

Агенције
Нови Боувијев “Space Oddity” и послије пет деценија прати слијетање човека на Мјесец VIDEO

Нови спот за чувену пjесму Дејвида Боувија “Space Oddity” премијерно је приказан у суботу, како би се тиме обиљежила 50. годишњица пјесме од настанка пјесме, али и од слијетања човјека на Мјесец.

Редитељ Тим Поуп је за израду спота користио снимке са Боувијевог наступа из Медисон Сквер Гардена, из 1997. године, као и снимке из студија настале токо 90-их.

Пјесма “Space Oddity” први пут је објављена само неколико дана прије него што су Насини асторнаути Нил Армстронг и Баз Олдрин начинили “мали корак за човјека, а велики за човјечанство”, када су 20. јула 1969. године постали први људи који су ступили на Мјесец.

Иако се то самом Боувију није свидјело, Би-Би-Си је пјесму “Space Oddity” користио као музичку подлогу за директан пренос тог историјског догађаја. Славни музичар је тада био увјерен да многи нису разумјели текст пјесме.

Премијера новог видеа за пјесму “Space Oddity” одржана је на догађају који је НАСА приредила у Кенеди Центру у Вашингтону поводом 50. годишњице лансирања Апола 11. Претходно је било планирано да се премијера одржи на Тајмс Скверу, али је догађај отказан због веома високе температуре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана