Novi Bouvijev “Space Oddity” i poslije pet decenija prati slijetanje čoveka na Mjesec VIDEO

Agencije
Novi Bouvijev “Space Oddity” i poslije pet decenija prati slijetanje čoveka na Mjesec VIDEO

Novi spot za čuvenu pjesmu Dejvida Bouvija “Space Oddity” premijerno je prikazan u subotu, kako bi se time obilježila 50. godišnjica pjesme od nastanka pjesme, ali i od slijetanja čovjeka na Mjesec.

Reditelj Tim Poup je za izradu spota koristio snimke sa Bouvijevog nastupa iz Medison Skver Gardena, iz 1997. godine, kao i snimke iz studija nastale toko 90-ih.

Pjesma “Space Oddity” prvi put je objavljena samo nekoliko dana prije nego što su Nasini astornauti Nil Armstrong i Baz Oldrin načinili “mali korak za čovjeka, a veliki za čovječanstvo”, kada su 20. jula 1969. godine postali prvi ljudi koji su stupili na Mjesec.

Iako se to samom Bouviju nije svidjelo, Bi-Bi-Si je pjesmu “Space Oddity” koristio kao muzičku podlogu za direktan prenos tog istorijskog događaja. Slavni muzičar je tada bio uvjeren da mnogi nisu razumjeli tekst pjesme.

Premijera novog videa za pjesmu “Space Oddity” održana je na događaju koji je NASA priredila u Kenedi Centru u Vašingtonu povodom 50. godišnjice lansiranja Apola 11. Prethodno je bilo planirano da se premijera održi na Tajms Skveru, ali je događaj otkazan zbog veoma visoke temperature.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana