Нови албум састава “Мегадета” излази 2. септембра: Повратак икона треш метала

Бранислав Предојевић
Нови албум састава “Мегадета” излази 2. септембра: Повратак икона треш метала

БАЊАЛУКА - Легендарни треш метал састав “Мегадет” објавиће 2. септембра нови албум под називом “The Sick, the Dying ... and the Dead!”, а први сингл “We'll Be Back” већ се налази у продаји.

Албум ће бити доступан на ЦД-у, винилу и касети, као и дигитално. Ограничено делукс издање албума је, такође, доступно на винилу са текстом и винилном литографијом, те винилним издањем поменутог сингла “We'll Be Back”, плус нумера “The Cowuring” у лајв верзији.

Гитариста, вокал и лидер бенда Дејв Мустејн рекао је да је након дуго времена у потпуности задовољан студијским издањем.

- Први пут након дуго времена све што нам је било потребно на овој плочи је на свом мјесту. Једва чекам да јавност дође до овога и да добијем повратну реакцију на нове нумере - рекао је Мустејн.

Комплетно остварење снимљено је у Мустејновом кућном студију у Нешвилу, а нова плоча означава први студијски албум бенда од издања “Dystopia” из 2016. године. Стални чланови “Мегадета”, гитариста Кико Лореиро и бубњар Дирк Вербурн су свирали на плочи, али је басиста састава Стив Диђорђио ускочио на сесије, док ће Џејмс Ло Менсо наставити да свира као званични басиста бенда на турнеји. Бивши басиста Дејвид Елефсон отишао је из бенда прошле године након скандала и суђења због снимака које је једна обожаватељка пустила на “Твитеру”, што је Мустејна натјерало на прекид сарадње са дугогодишњим басистом.

- Уз све што ми се догодило у протеклих 30 година са Дејвидом, било ми је тешко да га пустим,  али то је постало проблематично за рад групе, иако ми је непријатно причати о томе - рекао је Мустејн.

Бивши фронтмен бенда “Ван Хејлен” Семи Хагар појављује се на обради своје пјесме “This Planet's on Fire,” док је нумера “Police Truck”, фуриозна обрада пјесме панк хероја “Дед Кенедис”. У пјесми “Night Stalker” наступа чувени репер Ајс-Ти на вокалу, што је по ријечима Мустејна дуго чекана сарадња.

- Нумера “Night Stalker” је о 160. батаљону америчке војске, а то су хеликоптери за црне операције који улазе ноћу, нико не зна да су тамо.  На вокалима ми се придружио мој другар Ајс-Ти јер је он био ренџер у војсци и направио је двије турнеје у Авганистану - навео је Мустејн.

“Мегадет” је тренутно на  турнеји  по Европи, на низу наступа који се протежу до мјесеца августа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана