Novi album sastava “Megadeta” izlazi 2. septembra: Povratak ikona treš metala

Branislav Predojević
Novi album sastava “Megadeta” izlazi 2. septembra: Povratak ikona treš metala

BANjALUKA - Legendarni treš metal sastav “Megadet” objaviće 2. septembra novi album pod nazivom “The Sick, the Dying ... and the Dead!”, a prvi singl “We'll Be Back” već se nalazi u prodaji.

Album će biti dostupan na CD-u, vinilu i kaseti, kao i digitalno. Ograničeno deluks izdanje albuma je, takođe, dostupno na vinilu sa tekstom i vinilnom litografijom, te vinilnim izdanjem pomenutog singla “We'll Be Back”, plus numera “The Cowuring” u lajv verziji.

Gitarista, vokal i lider benda Dejv Mustejn rekao je da je nakon dugo vremena u potpunosti zadovoljan studijskim izdanjem.

- Prvi put nakon dugo vremena sve što nam je bilo potrebno na ovoj ploči je na svom mjestu. Jedva čekam da javnost dođe do ovoga i da dobijem povratnu reakciju na nove numere - rekao je Mustejn.

Kompletno ostvarenje snimljeno je u Mustejnovom kućnom studiju u Nešvilu, a nova ploča označava prvi studijski album benda od izdanja “Dystopia” iz 2016. godine. Stalni članovi “Megadeta”, gitarista Kiko Loreiro i bubnjar Dirk Verburn su svirali na ploči, ali je basista sastava Stiv Diđorđio uskočio na sesije, dok će Džejms Lo Menso nastaviti da svira kao zvanični basista benda na turneji. Bivši basista Dejvid Elefson otišao je iz benda prošle godine nakon skandala i suđenja zbog snimaka koje je jedna obožavateljka pustila na “Tviteru”, što je Mustejna natjeralo na prekid saradnje sa dugogodišnjim basistom.

- Uz sve što mi se dogodilo u proteklih 30 godina sa Dejvidom, bilo mi je teško da ga pustim,  ali to je postalo problematično za rad grupe, iako mi je neprijatno pričati o tome - rekao je Mustejn.

Bivši frontmen benda “Van Hejlen” Semi Hagar pojavljuje se na obradi svoje pjesme “This Planet's on Fire,” dok je numera “Police Truck”, furiozna obrada pjesme pank heroja “Ded Kenedis”. U pjesmi “Night Stalker” nastupa čuveni reper Ajs-Ti na vokalu, što je po riječima Mustejna dugo čekana saradnja.

- Numera “Night Stalker” je o 160. bataljonu američke vojske, a to su helikopteri za crne operacije koji ulaze noću, niko ne zna da su tamo.  Na vokalima mi se pridružio moj drugar Ajs-Ti jer je on bio rendžer u vojsci i napravio je dvije turneje u Avganistanu - naveo je Mustejn.

“Megadet” je trenutno na  turneji  po Evropi, na nizu nastupa koji se protežu do mjeseca avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana