No Sleep најбољи нови фестивал Европе

Agencije
No Sleep најбољи нови фестивал Европе

Прије титуле за No Sleep, Exit је већ освојио двије награде за „Најбољи велики европски фестивал“ за издања из 2013. и 2017. године, а Sea Dance за „Најбољи европски фестивал средње величине“ 2015. године. Тиме је Exit тим постао и најнаграђиванија независна фестивалска групација Европе, освојивши чак четири титуле у само седам година и то у години када Еxit прославља свој јубиларни, двадесети рођендан!

Тријумф No Sleep фестивала посебно се истиче када се узме у обзир да је на овогодишњем фестивалском такмичењу учествовало више стотина фестивала, за које је гласало преко 350 хиљада људи из бројних земаља свијета, као и стручни жири, који чине неки од највећих ауторитета у свјетској музичкој индустрији.

Након двије освојене титуле, и Exit се поново нашао међу десет најбољих великих фестивала Европе, и то десети пут од кад су ове награде установљене 2009. године, док се међу најбољима у својој категорији чак шести пут нашао и Sea Dance.

Музичка платформа No Sleep коју је Exit креирао уз подршку популарног домаћег бренда Guarana, изградила је завидну репутацију на светској сцени у протеклих пет година, прије свега кроз култну бину на Exit и Sea Dance фестивалима, али и бројним No Sleep догађајима у свјетским метрополама као што су ЛондонЊујоркРимСао ПаулоБарселонаБрисел и други. Уз похвале фанова и медија из преко 40 земаља свијета, No Sleep је представио неке од најузбудљивијих извођача свјетске електронске сцене и водећих клубова свијета, који су угостили и Exit-ове No Sleep догађаје, а међу којима су и Fabric (Лондон), Rex, Concrete (Парис), Tresor (Берлин), Sub Club (Глазгов), Fuse (Брисел), Arma17 (Москва), D-Edge (Сао Паоло), The Bunker (Њујорк), Goa (Рим), Nitsa (Барселона) и други.

Иако се одржава свега двије године у данашњем формату, No Sleep се већ издвојио као један од највећих indoor електронских музичких догађаја у Европи, а одржава се на преко десет локација у Београду, укључујући Главни хангар у Луци Београд и клубовима као што су Drugstore, 20/44, Младост, Half, Дот и други. На списку досадашњих извођача фестивала налазе се редом нека од најтраженијих свјетских имена као што су Нина Кравиз, Fatboy Slim, Amelie Lens, Bicep, Jeff Mills, Dax J и бројни други. Након великог успјеха у виду распродатог самосталног фестивалског издања и пратеће конференције, No Sleep се враћа ове године у новембру.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана