No Sleep najbolji novi festival Evrope

Agencije
No Sleep najbolji novi festival Evrope

Prije titule za No Sleep, Exit je već osvojio dvije nagrade za „Najbolji veliki evropski festival“ za izdanja iz 2013. i 2017. godine, a Sea Dance za „Najbolji evropski festival srednje veličine“ 2015. godine. Time je Exit tim postao i najnagrađivanija nezavisna festivalska grupacija Evrope, osvojivši čak četiri titule u samo sedam godina i to u godini kada Exit proslavlja svoj jubilarni, dvadeseti rođendan!

Trijumf No Sleep festivala posebno se ističe kada se uzme u obzir da je na ovogodišnjem festivalskom takmičenju učestvovalo više stotina festivala, za koje je glasalo preko 350 hiljada ljudi iz brojnih zemalja svijeta, kao i stručni žiri, koji čine neki od najvećih autoriteta u svjetskoj muzičkoj industriji.

Nakon dvije osvojene titule, i Exit se ponovo našao među deset najboljih velikih festivala Evrope, i to deseti put od kad su ove nagrade ustanovljene 2009. godine, dok se među najboljima u svojoj kategoriji čak šesti put našao i Sea Dance.

Muzička platforma No Sleep koju je Exit kreirao uz podršku popularnog domaćeg brenda Guarana, izgradila je zavidnu reputaciju na svetskoj sceni u proteklih pet godina, prije svega kroz kultnu binu na Exit i Sea Dance festivalima, ali i brojnim No Sleep događajima u svjetskim metropolama kao što su LondonNjujorkRimSao PauloBarselonaBrisel i drugi. Uz pohvale fanova i medija iz preko 40 zemalja svijeta, No Sleep je predstavio neke od najuzbudljivijih izvođača svjetske elektronske scene i vodećih klubova svijeta, koji su ugostili i Exit-ove No Sleep događaje, a među kojima su i Fabric (London), Rex, Concrete (Paris), Tresor (Berlin), Sub Club (Glazgov), Fuse (Brisel), Arma17 (Moskva), D-Edge (Sao Paolo), The Bunker (Njujork), Goa (Rim), Nitsa (Barselona) i drugi.

Iako se održava svega dvije godine u današnjem formatu, No Sleep se već izdvojio kao jedan od najvećih indoor elektronskih muzičkih događaja u Evropi, a održava se na preko deset lokacija u Beogradu, uključujući Glavni hangar u Luci Beograd i klubovima kao što su Drugstore, 20/44, Mladost, Half, Dot i drugi. Na spisku dosadašnjih izvođača festivala nalaze se redom neka od najtraženijih svjetskih imena kao što su Nina Kraviz, Fatboy Slim, Amelie Lens, Bicep, Jeff Mills, Dax J i brojni drugi. Nakon velikog uspjeha u vidu rasprodatog samostalnog festivalskog izdanja i prateće konferencije, No Sleep se vraća ove godine u novembru.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana