Ник Кејв најавио мемоаре “Вјера, нада, покољ”: Проналазак вјере у болу

Миланка Митрић/агенције
Ник Кејв најавио мемоаре “Вјера, нада, покољ”: Проналазак вјере у болу

ЛОС АНЂЕЛЕС - “Вјера, нада, покољ” назив је мемоара музичара Ника Кејва, који би свјетлост дана требало да угледају на јесен идуће године, како је најавио сам музичар.

Кејв је прије неколико дана објавио сингл “Shyness” те пјесму “Earthlings”, необјављену нумеру са албума “Ghosteen”, која би требало да буде дио албума “B-Sides and Raritets Part II”, који ће изаћи 22. октобра ове године.

Мемоари које припрема овај музичар настали су након више од 40 часова разговора између овог аустралијског умјетника са новинаром “Обзервера” Шоном О'Хаганом. Прича је фокусирана на период након смрти Кејвовог сина Артура 2015. године и усмјерена је ка његовом унутрашњем животу, великим идејама као што су вјера, туга, умјетност те медитацији и путу проналаска наде и вјере у себи и свијету.

- Ово је први интервју који сам дао годинама уназад. Траје више од 40 часова. Мислим да би то требало да је довољно дуго. Било ми је мало чудно, али искрено било је задовољство разговарати са Шоном и заједно с њим пролазити кроз ова неизвјесна времена. Такође, задовољство је наставити сарадњу са издавачем “Кенонгејтом”, који је примјер преданости и страсти у свом послу.

Новинар Шоном О'Хаган рекао је да књига обједињује интимне и често изненађујуће разговоре с Кејвом.

- Ник Кејв причао је искрено о свом животу, музици и трауматичним трансформацијама и једног и другог, након личне трагедије. Књига представља јединствен и дубок улазак у ум једног од најоригиналнијих и најзанимљивијих умјетника нашег времена те истражује комплексну динамику између вјере и сумње, која је била присутна у његовом раду - казао је О'Хаган.

Издавач Френсис Бикмор навео је да је књига као нека врста дозе витамина која нам је потребна у овом тренутку.

- Облик вођених разговора и осјећај спонтаности и необавезности, али у исто вријеме и посвећености истраживању интелекта једног човјека чине ову књигу узбудљивом. “Вјера, нада, покољ” понудиће наду и инспирацију читаоцима широм свијета - назначио је Бикмор и додао да је поносан што има привилегију да објави још једну Кејвову књигу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана