Nik Kejv najavio memoare “Vjera, nada, pokolj”: Pronalazak vjere u bolu

Milanka Mitrić/agencije
Nik Kejv najavio memoare “Vjera, nada, pokolj”: Pronalazak vjere u bolu

LOS ANĐELES - “Vjera, nada, pokolj” naziv je memoara muzičara Nika Kejva, koji bi svjetlost dana trebalo da ugledaju na jesen iduće godine, kako je najavio sam muzičar.

Kejv je prije nekoliko dana objavio singl “Shyness” te pjesmu “Earthlings”, neobjavljenu numeru sa albuma “Ghosteen”, koja bi trebalo da bude dio albuma “B-Sides and Raritets Part II”, koji će izaći 22. oktobra ove godine.

Memoari koje priprema ovaj muzičar nastali su nakon više od 40 časova razgovora između ovog australijskog umjetnika sa novinarom “Obzervera” Šonom O'Haganom. Priča je fokusirana na period nakon smrti Kejvovog sina Artura 2015. godine i usmjerena je ka njegovom unutrašnjem životu, velikim idejama kao što su vjera, tuga, umjetnost te meditaciji i putu pronalaska nade i vjere u sebi i svijetu.

- Ovo je prvi intervju koji sam dao godinama unazad. Traje više od 40 časova. Mislim da bi to trebalo da je dovoljno dugo. Bilo mi je malo čudno, ali iskreno bilo je zadovoljstvo razgovarati sa Šonom i zajedno s njim prolaziti kroz ova neizvjesna vremena. Takođe, zadovoljstvo je nastaviti saradnju sa izdavačem “Kenongejtom”, koji je primjer predanosti i strasti u svom poslu.

Novinar Šonom O'Hagan rekao je da knjiga objedinjuje intimne i često iznenađujuće razgovore s Kejvom.

- Nik Kejv pričao je iskreno o svom životu, muzici i traumatičnim transformacijama i jednog i drugog, nakon lične tragedije. Knjiga predstavlja jedinstven i dubok ulazak u um jednog od najoriginalnijih i najzanimljivijih umjetnika našeg vremena te istražuje kompleksnu dinamiku između vjere i sumnje, koja je bila prisutna u njegovom radu - kazao je O'Hagan.

Izdavač Frensis Bikmor naveo je da je knjiga kao neka vrsta doze vitamina koja nam je potrebna u ovom trenutku.

- Oblik vođenih razgovora i osjećaj spontanosti i neobaveznosti, ali u isto vrijeme i posvećenosti istraživanju intelekta jednog čovjeka čine ovu knjigu uzbudljivom. “Vjera, nada, pokolj” ponudiće nadu i inspiraciju čitaocima širom svijeta - naznačio je Bikmor i dodao da je ponosan što ima privilegiju da objavi još jednu Kejvovu knjigu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana