Незаборавна онлајн журка поводом 80. рођендана легендарног “Битлса” Ринго Стара

Г.С.
Незаборавна онлајн журка поводом 80. рођендана легендарног “Битлса” Ринго Стара

Бивши бубњар легендарних “Битлса” Ринго Стар, прославио је 80 рођендан тако што је извео хуманитарни концерт на “Јутјуб” каналу почастивши обожаваоце сјајном свирком.

Прославу је организовао онлајн, јер 11 седмица није изашао из куће у Лос Анђелесу зато што му   је поштовање социјалне дистанце на првом мјесту.

Славни бубњар је истакао да му на тај посебан дан недостају његова непрежаљена браћа Џон Ленон и Џорџ Харисон, али да му много значи  присуство Пола Мекартнија.

- Осјећам се као да су ми 24 године. Разочарало ме је што је пандемија одгодила  турнеју мог новог бенда али и премијеру документарног филма о “Битлсима” коју сам жељно ишчекивао. Међутим поштовање мјера заштите је ипак најважније - казао је Стар.

Додао је да се труди да буде продуктиван када је са породицом и када шета пса.

- Када смо заједно и једемо, дјеца су за једним столом,  пријатељи за трећим. Не смета ми што сам стално код куће, јер имам собу за вјежбање која посједује одличну акустику - објаснио је Стар.

Себи је пожелио да да доживи стоту и да и тада свира бубњеве у које се заљубио као тинејџер када су му у болницу, гдје се лијечио од туберкулозе, донијели један на поклон.

Рођенданске честитке стизале су са свих страна, са Међународне свемирске станице, али и од бившег бубњара “Битлса” Пета Беста кога је Ринго Стар замијенио прије него што је група стекла ултраглобалну популарност.

Онлајн концерт је подразумијевао комбинацију кућне свирке и  материјала који до сада нису објављени.

На рођенданској онлајн свирци наступили су и Шерил Кроу, Гери Кларк Џуниор и Бен Харпер.

Стар је у програм уврстио и пјесму “With a Little Help From My Friends”, коју је снимио прошле године са “Ел стар бендом”  чији је оснивач.

Популарни Бубњар  је недавно објавио албум “Grow Old With Me”, на који је уврстио и један необјављен Ленонов снимак.

Тим поводом је додао “Џон је још у мом животу. Он ми је даровао тај албум”.

Почетак

Ринго Стар је у октобру 1962. године, дан уочи снимања првог сингла “Love Me Do” замијенио Пет Беста који је према ријечима продуцента “Еми-Парлофона” Џорџа Мартина није испунио  критеријуме.

Иако је Стар већ био позван, са “Битлсима” је на првом снимању радио студијски бубњар Енди Вајт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана