Nezaboravna onlajn žurka povodom 80. rođendana legendarnog “Bitlsa” Ringo Stara

G.S.
Nezaboravna onlajn žurka povodom 80. rođendana legendarnog “Bitlsa” Ringo Stara

Bivši bubnjar legendarnih “Bitlsa” Ringo Star, proslavio je 80 rođendan tako što je izveo humanitarni koncert na “Jutjub” kanalu počastivši obožavaoce sjajnom svirkom.

Proslavu je organizovao onlajn, jer 11 sedmica nije izašao iz kuće u Los Anđelesu zato što mu   je poštovanje socijalne distance na prvom mjestu.

Slavni bubnjar je istakao da mu na taj poseban dan nedostaju njegova neprežaljena braća Džon Lenon i Džordž Harison, ali da mu mnogo znači  prisustvo Pola Mekartnija.

- Osjećam se kao da su mi 24 godine. Razočaralo me je što je pandemija odgodila  turneju mog novog benda ali i premijeru dokumentarnog filma o “Bitlsima” koju sam željno iščekivao. Međutim poštovanje mjera zaštite je ipak najvažnije - kazao je Star.

Dodao je da se trudi da bude produktivan kada je sa porodicom i kada šeta psa.

- Kada smo zajedno i jedemo, djeca su za jednim stolom,  prijatelji za trećim. Ne smeta mi što sam stalno kod kuće, jer imam sobu za vježbanje koja posjeduje odličnu akustiku - objasnio je Star.

Sebi je poželio da da doživi stotu i da i tada svira bubnjeve u koje se zaljubio kao tinejdžer kada su mu u bolnicu, gdje se liječio od tuberkuloze, donijeli jedan na poklon.

Rođendanske čestitke stizale su sa svih strana, sa Međunarodne svemirske stanice, ali i od bivšeg bubnjara “Bitlsa” Peta Besta koga je Ringo Star zamijenio prije nego što je grupa stekla ultraglobalnu popularnost.

Onlajn koncert je podrazumijevao kombinaciju kućne svirke i  materijala koji do sada nisu objavljeni.

Na rođendanskoj onlajn svirci nastupili su i Šeril Krou, Geri Klark Džunior i Ben Harper.

Star je u program uvrstio i pjesmu “With a Little Help From My Friends”, koju je snimio prošle godine sa “El star bendom”  čiji je osnivač.

Popularni Bubnjar  je nedavno objavio album “Grow Old With Me”, na koji je uvrstio i jedan neobjavljen Lenonov snimak.

Tim povodom je dodao “Džon je još u mom životu. On mi je darovao taj album”.

Početak

Ringo Star je u oktobru 1962. godine, dan uoči snimanja prvog singla “Love Me Do” zamijenio Pet Besta koji je prema riječima producenta “Emi-Parlofona” Džordža Martina nije ispunio  kriterijume.

Iako je Star već bio pozvan, sa “Bitlsima” je na prvom snimanju radio studijski bubnjar Endi Vajt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana