“Нектар гарден фест” донио радост и публици и извођачима: Музика уживо незамјенљива

Миланка Митрић
Foto: М. Ристић

ПРИЈЕДОР - Музика и фестивали лагано оживљавају градове, враћају дух времена прије пандемије када смо сасвим безбрижно уживали у данима разних фестивала, концерата и наступа, ношени енергијом гужве и музике.

Један од фестивала који је, на три дана, на један начин оживио Приједор јесте “Нектар гарден фест”, који је завршен у суботу навече, а који је, као и други фестивали који су већ одржани или тек треба да буду, доказ да ништа не може да замијени контакт извођача и публике, нити да створи такву енергију каква настаје на концертима, правим живим концертима.

Одржан у Љетној башти у Приједору, фестивал је посјетиоцима понудио наступе бројних домаћих и регионалних извођача. Како су организатори навели, “Нектар гарден фест” донио је право фестивалско освјежење које су дуго чекали и музичари, али и публика.

На фестивалу су наступили и “Атеист реп”, “Бркови”, “Буч Кесиди”, Дејан Милићевић, “Испад”, “Канда, Коџа и Небојша”, Младен Томић, “Мореуз”, “Ниплпипл” “Ортодокс Келтс”, “Ритам нереда”, “Сопот”, “Забрањено пушење”, “Who See” и ди-џеј Џок.

- Феноменалан, фантастичан осјећај је вратити се поново на бину. Осјећај је као кад се вратиш са неког напорног путовања кући. Ево, вратили смо се пре нека два месеца и супер је - рекао је Оливер Нектаријевић из састава “Канда, Коџа и Небојша”.

Међу извођачима који су наступили прве вечери био је и популарни дуо “Буч Кесиди”.

- Синергија и енергија са публиком једна је од главних ствари које чине наступ. Бендови углавном траже да буду гласни, а када су гласни, онда се чује мање ствари које публика шаље према бини. Ми желимо да ангажујемо публику да пева са нама - рекао је гитариста и пјевач састава Лука Рацић.

Састав “Забрањено пушење” наступио је друге вечери фестивала и донио дах носталгије пред своје вјерне обожаваоце.

- Пожељели смо се, као она жена која чека морнара. Сјајна је публика и уживали смо, нисмо наступали десет мјесеци, пожељели смо се сви. Надам се да неће бити нових затварања. Имамо договорено током љета широм региона, па се надам да ће бити још много оваких Приједора - поручио је Давор Сучић (Сејо Сексон), вођа и вокал “Забрањеног пушења”. +++

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана